Federația Rusă din Ucraina a capturat peste 2 mii de așezări, împărtășite de Vladimir Zelensky /foto UNIANFederația Rusă din Ucraina a capturat peste 2 mii de așezări, Vladimir Zelensky a împărtășit/foto UNIAN

Președintele Ucrainei Volodymyr Zelensky constată că Rusia a ocupat acum aproximativ 20% din teritoriul Ucrainei – este necesar să se elibereze 2.603 așezări.

după cum relatează corespondentul UNIAN, șeful statului a spus acest lucru în timpul unui discurs online în Parlamentul luxemburghez.

Șeful Statului a reamintit că în perioada din primăvara anului 2014 până în 24 februarie 2022, Ucraina a pierdut peste 14 mii de oameni uciși, peste 1,5 milioane de persoane au fost strămutate intern, iar armata rusă a controlat peste 43 de mii de kilometri pătrați din teritoriul Ucrainei.

“Și pentru majoritatea statelor europene, o asemenea scară de război ar fi deja colosală, dar pe 24 februarie, Rusia a arătat că pentru ea nu este deloc o scară. Ea a arătat că cruzimea ei este mult mai mare. Trupele ruse au intrat în 3.620 de așezări din Ucraina, dintre care 1,17 au fost deja eliberate, iar alte 2.603 urmează să fie eliberate. Începând de astăzi, aproximativ 20% din teritoriul nostru, aproape 125 de mii de kilometri pătrați, se află sub controlul ocupanților. Acest lucru este semnificativ mai mult decât zona tuturor țărilor Benelux combinate”, a spus Zelensky.

Șeful Statului a adăugat că aproximativ 300 de mii de kilometri pătrați sunt contaminați cu mine, scoici neexplodate.

“Aproape 12 milioane de ucraineni au devenit strămutate intern. Mai mult de 5 milioane sunt în primul rând femei și copii care au plecat în străinătate”, a spus Zelensky.

el a spus că luptele continuă pe un teritoriu imens de la Harkov la Nikolaev.

“Există aproximativ 450 km în linie dreaptă între ele, dar dacă te uiți la întreaga linie frontală și nu este dreaptă, atunci această linie este mai mare de o mie de km”, a menționat șeful statului.

Amintiți-vă că trupele ruse au invadat Ucraina în dimineața zilei de 24 februarie. Inamicul a aruncat mai întâi bombe asupra instalațiilor militare și apoi a atacat locuințele civililor.

soldații ucraineni au dat o mustrare demnă inamicului. Statul Major General al Forțelor Armate din Ucraina a raportat că, începând cu 2 iunie, aproximativ 30 de mii 850 de dușmani au fost eliminați în statul nostru.

ajută proiectul sprijină-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.