premiul este stabilit pentru a sărbători merite militare speciale  photo UNIANPremiul este stabilit pentru a sărbători merite militare speciale foto Unian

Președintele Ucrainei Vladimir Zelensky a stabilit premiul “Pentru curaj și curaj”.

310/2022 din 5 mai, publicat pe site-ul șefului statului.

“Pentru a sărbători exploatările militare ale personalului unităților militare (formațiunilor) Forțelor Armate ale Ucrainei și ale altor formațiuni militare, curajul și eroismul arătat de militari în lupta pentru independență și integritate teritorială a Ucrainei, remarcând spiritul lor de luptă ridicat și voința de a câștiga, precum și de a dezvolta tradițiile armatei ucrainene, decretez: să stabilesc un premiu onorific “pentru curaj și curaj.”..”,- se spune în textul Decretului.

Se remarcă faptul că premiul este stabilit pentru a sărbători meritele militare speciale, curajul, curajul și eroismul personalului unităților militare (formațiuni) ale Forțelor Armate ale Ucrainei, Garda Națională, Serviciul Frontierei de Stat, Serviciul de securitate al Ucrainei, Serviciul de Stat pentru comunicații speciale și protecția informațiilor, serviciul de Transport de Stat, manifestat în timpul protecției suveranității statului, independenței, integrității teritoriale a Ucrainei, luptând și îndeplinind sarcini de luptă (speciale).

Acest premiu este acordat de președinte la recomandarea comandantului-șef al Forțelor Armate ale Ucrainei, șeful organului de stat care gestionează formația militară formată în conformitate cu legea.

Se specifică faptul că, în cazul celebrării unei unități militare sau a unei conexiuni cu o astfel de Insignă de distincție, o panglică cu două fețe de culoare verde de protecție, învelită în jurul perimetrului cu margini aurii, este atașată la tubul vârfului steagului de luptă al părții sau conexiunii corespunzătoare.

La un capăt al panglicii, pe ambele părți, inscripția “Pentru curaj și curaj” și imaginea semnului statului domnesc al lui Vladimir cel Mare sunt brodate cu litere aurii, iar celălalt capăt al panglicii de pe ambele părți este decorat cu ornamente florale și imaginea medalionului-pandantiv al semnului Președintelui Ucrainei.

“Capetele panglicii sunt decorate cu franjuri aurii, iar dimensiunea panglicii este de 250 x 12 cm. panglica este legată cu un arc de 30 cm cu două grinzi orizontale și fixată cu o rozetă albastru-galbenă cu un diametru de 10 cm. panglica este o parte integrantă a steagului de luptă”, se spune în textul Decretului.

În cazul marcării cu însemne onorifice a unei unități sau unități militare căreia i-a fost atribuit un nume onorific, panglica care simbolizează distincția onorifică este plasată deasupra panglicii cu inscripția numelui onorific al unității sau unității militare.

În același timp, personalul militar al acestor unități sau formațiuni poate purta ecusoane care indică apartenența lor la unitățile și formațiunile militare relevante.

descrierea și desenele acestor insigne, ordinea purtării lor sunt stabilite de Ministerul Apărării al Ucrainei.

acest decret intră în vigoare de la data publicării sale.

ajută proiectul sprijină-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *