Președintele Ucrainei a vizitat Zaporozhye/Screenshot Președintele Ucrainei a vizitat Zaporozhye/Screenshot

În timpul unei călătorii de lucru în regiunea Zaporozhye, Președintele Ucrainei Volodymyr Zelensky a vizitat pozițiile avansate ale armatei ucrainene.

Potrivit serviciului de presă al șefului statului, Zelensky a făcut cunoștință cu situația operațională de la prima linie de apărare.

președintele a discutat cu militarii și le-a oferit premii de stat și cadouri valoroase.

“Vreau să vă mulțumesc pentru marea Dvs. muncă, pentru serviciul dvs., pentru că ne-ați protejat pe toți, statul nostru. Mulțumesc tuturor. Aș dori să vă urez și familiilor voastre, care vă susțin, sănătate bună. Ai grijă de tine”, a spus el.

Citește și:  în regiunea Kherson, rușii amenință incendii aleatorii în magazinele unde rublele nu sunt acceptate În regiunea Kherson, rușii amenință “incendii accidentale” în magazinele în care rublele nu sunt acceptate Belarus continuă să echipeze amenințător pozițiile la granița cu Ucraina Belarus continuă să echipeze amenințător poziții la granița cu Ucrainaun alt general rus a fost lichidat în Ucraina un alt general rus a fost lichidat în Ucraina

publicul a onorat memoria apărătorilor căzuți un minut de tăcere.

Ca parte a călătoriei, șeful statului a vizitat un sanatoriu-dispensar, unde au fost plasați ucraineni, care au fost forțați să-și părăsească casele din cauza agresiunii armate a Rusiei.Zelensky a examinat sălile de tratament unde pot solicita ajutor medical, precum și spațiile de locuit.

A vorbit cu migranții.

“Înțeleg că toată lumea vrea să se întoarcă acasă. Și această locuință, oricât de confortabilă ar fi, nu poate fi comparată cu propria casă. Nu există nicăieri mai bine decât acasă”, a spus președintele.

Zelensky și-a exprimat convingerea că oamenii care au fost forțați să-și părăsească orașele se vor întoarce cu siguranță acasă.”nu avem nicio îndoială că vom elibera toate orașele ocupate temporar. Cu siguranță se va întâmpla”, a menționat șeful statului.

Migranții din Mariupol au povestit despre evenimentele tragice prin care au trebuit să treacă din cauza invaziei rusești.

Ei au apelat la președinte cu o cerere de a ajuta la rezolvarea problemei restaurării documentelor pierdute și eliberarea certificatelor de deces ale rudelor care au murit în teritoriile ocupate temporar.

Zelensky a cerut migranților să se alăture dezvoltării unui mecanism care ar putea simplifica procedura de obținere a acestor documente.

în cadrul reuniunii, a fost discutată și problema furnizării de locuințe persoanelor strămutate intern.

Șeful Statului a subliniat că toți oamenii care și-au pierdut casele ar trebui să obțină locuințe confortabile.reamintim că mai devreme, Vladimir Zelensky a vizitat pozițiile avansate ale armatei ucrainene ca parte a unei călătorii de lucru în regiunea Harkov.

ajută proiectul sprijină-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.