Președintele Ucrainei Vladimir Zelensky/fotografie president.gov.ua Președintele Ucrainei Vladimir Zelensky/fotografie president.gov.ua

Sancțiunile nu au afectat prea mult cursul actual al Rusiei în războiul împotriva Ucrainei. Iar negocierile de încetare a focului nu pot fi purtate pe la spatele Kievului. Poziția statului nostru trebuie luată în considerare.

astfel de declarații au fost făcute de către Președintele Ucrainei Vladimir Zelensky într-un interviu cu Financial Times.

Șeful țării a criticat încercările unor aliați occidentali de a desfășura negocieri în culise și de a afla condițiile Rusiei pentru încetarea focului.

“Avem nevoie de un interes constant din partea Occidentului, de sprijin occidental pentru suveranitatea Ucrainei. Nu pot exista negocieri în spatele Ucrainei în orice moment. Cum se poate realiza o încetare a focului pe teritoriul Ucrainei fără a asculta poziția acestei țări? Acest lucru este foarte surprinzător”, a spus Zelensky.

Potrivit președintelui, Aliații Occidentali pot face mai mult pentru a aduce Rusia la masa negocierilor. Ei sunt capabili să ofere Ucrainei armele necesare și să impună sancțiuni economice dure, inclusiv un embargo complet asupra petrolului și gazelor. Zelensky consideră că partenerii Kievului ar trebui să creeze “condiții prealabile” pentru Pace

“aveți un impact asupra rezultatului… pe lângă cuvinte, trebuie să demonstrați ce puteți face cu adevărat”, a continuat Zelensky.

Sancțiunile actuale, potrivit președintelui, “nu au afectat în mod special poziția Rusiei” cu privire la război. Moscova a găsit întotdeauna o cale în jurul lor. Zelensky a sugerat, de asemenea, că unele guverne occidentale s-au săturat de consecințele sancțiunilor împotriva Federației Ruse și caută deja o modalitate de a le atenua pentru a-și proteja interesele comerciale.

“Toată lumea se comportă ca criptografii. Ei susțin Ucraina, dar în același timp verifică ce se poate face pentru a ușura sancțiunile, astfel încât afacerile să nu sufere”, a rezumat Zelensky.

Reamintim că pe 3 mai, Uniunea Europeană a aprobat în cele din urmă al șaselea pachet de sancțiuni împotriva Rusiei. Aceasta a inclus eliminarea treptată a transportului maritim de petrol din Federația Rusă. Livrările de conducte au devenit o excepție temporară. UE a aprobat, de asemenea, deconectarea Sberbank, Rosselkhoznadzor și Credit Bank of Moscow de la SWIFT. Potrivit ministrului polonez de Externe Pawel Jablonski, Uniunea Europeană lucrează deja la cel de-al șaptelea pachet de sancțiuni.

războiul Federației Ruse împotriva Ucrainei

ajutați proiectul Susțineți-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.