fotografie: president.gov.ua fotografie: president.gov.ua

Ucraina a simțit sprijinul a patru state europene puternice simultan, astăzi este o zi istorică.

Acest lucru a fost declarat de președintele Vladimir Zelensky într-un mesaj video în seara zilei de 16 iunie.

“Astăzi este o zi cu adevărat istorică – Ucraina a simțit sprijinul a patru state europene puternice simultan. Și, în special, sprijinul pentru mișcarea noastră către Uniunea Europeană. Italia, România, Franța și Germania sunt alături de noi. Toți cei patru lideri – Domnul Draghi, Domnul Iohannis, Domnul Macron și Domnul Scholz-susțin candidatura pentru Ucraina”, a spus președintele.

Desigur, după cum a subliniat Zelensky, toate procedurile relevante trebuie efectuate, toate statele membre ale UE trebuie să adere.

“Dar la întâlnirea noastră de astăzi, a fost făcut un pas mare – un pas înainte. A fost important pentru mine să aud un alt lucru fundamental din partea liderilor – ei sunt de acord că sfârșitul războiului și pacea pentru Ucraina ar trebui să fie exact așa cum le vede Ucraina. Cum îi văd oamenii noștri”, a spus el.

Zelenski a mulțumit, de asemenea, liderilor pentru sprijinirea Ucrainei.

“Sunt recunoscător Italiei pentru sprijinul politic principial, asistența macrofinanciară și de apărare. Acum avem relații mai bune din punct de vedere istoric – și sunt sigur că vom putea face mult mai mult pentru popoarele noastre”, a spus el. Șeful Statului a mulțumit României pentru asistență în domeniul apărării, pentru asistență în tranzitul mărfurilor, în special al cerealelor. Potrivit acestuia, s-a convenit creșterea capacității de export pe teritoriul României.

“Franța va furniza instalații suplimentare de artilerie Caesar. Acest lucru este foarte important pentru protecția noastră. Tot astăzi, președintele Macron a spus deschis că sprijinul European pentru Ucraina ar trebui să fie de așa natură încât să simțim cu adevărat că apărăm aceleași valori împreună, protejând Europa”, a spus el. Germania, a adăugat Zelensky, a confirmat furnizarea de apărare aeriană și sprijin suplimentar.

Amintiți-vă că Zelensky a povestit cum au reacționat liderii țărilor europene la sirenele de la Kiev.

ajută proiectulsusține-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.