șeful Statului a reamintit că ocupanții ruși au pierdut deja peste 30 de mii de oameni/foto Unian, Alexander SinitsaȘeful Statului a reamintit că ocupanții ruși au pierdut deja mai mult de 30 de mii de oameni/foto UNIAN, Alexander Sinitsa

Armata rusă de ocupație a distrus deja aproape întregul Donbass ucrainean și este gata să continue uciderea.

După cum relatează corespondentul UNIAN, acest lucru a fost declarat de Președintele Ucrainei Vladimir Zelensky în timpul unui discurs online în Parlamentul luxemburghez.

“Suntem obligați să ne apărăm de aproape întreaga armată rusă. Toate formațiunile militare ruse pregătite pentru luptă din Rusia sunt implicate în această agresiune”, a spus Zelensky.

Citește și:  Zelensky a spus câte așezări din Ucraina au capturat Rusia Zelensky a spus câte așezări din Ucraina au fost capturate de Rusia Federația Rusă nu a permis scoaterea copiilor din regiunea Kherson de-a lungul coridorului verde Federația Rusă nu a permis scoaterea copiilor din Regiunea Herson de-a lungul “coridorului verde”  a fost aproape imposibil: pilotul a povestit cum a zburat la Mariupol asediat folosind (video) “A fost aproape imposibil”: pilotul a povestit cum a zburat la Mariupol asediat cu ajutorul (video)  Mykolaiv este decojit din mai mult de 10 poziții din regiunea Kherson - Kim Mykolaiv este decojit din mai mult de 10 poziții din regiunea Kherson-Kim

Șeful Statului a reamintit că ocupanții ruși au pierdut deja peste 30 de mii de oameni.

“Este mai mult decât Uniunea Sovietică a pierdut în 10 ani de război în Afganistan. Mai mult decât Rusia a pierdut în cele două războaie Cecene. Dar acest lucru nu oprește Rusia. Această stare este încă gata să piardă și să omoare, să omoare oameni. Pentru că o singură persoană din Rusia vrea să ne împiedice să rămânem așa cum suntem”, A subliniat Zelensky.

“Armata rusă a distrus deja aproape întregul Donbass. Odată unul dintre cele mai puternice centre industriale din Europa este pur și simplu devastat. Invadatorii îi distrug orașul după oraș. Uită-te la orașul Mariupol. Era o jumătate de milion de oameni acolo, o viață liniștită obișnuită, un oraș industrial important. Acum sunt ruine arse. Și încă nu știm exact câți dintre oamenii noștri au fost uciși de invadatori. Cel puțin zeci de mii – zeci de mii în puțin mai puțin de 100 de zile”, a spus președintele.

“Asta înseamnă cu adevărat să caracterizezi acest război ca fiind unul pe scară largă. Și de aceea apelăm atât de tare la lume pentru sprijin. În primul rând, pentru susținerea Apărării”, a menționat șeful statului.Zelenski a subliniat că ucrainenii vor să rămână așa cum sunt.

“În acest moment, acest război al Rusiei împotriva Ucrainei este decisiv pentru întreaga Europă. Acesta este un război pentru valori”, a subliniat președintele.

“Când vom câștiga acest război, toți europenii vor putea continua să se bucure de libertatea lor. Dacă prevalează singura persoană care dorește să distrugă orice libertate din Ucraina și Europa, atunci va veni un timp negru pentru toată lumea de pe continent. Așa cum s-a întâmplat deja în istoria Europei, care a adus multă suferință și sacrificiu continentului. Și ecoul care poate fi auzit și astăzi, din păcate, uneori în vocile celor care încearcă să perturbe unitatea europeană. Tirania trebuie să piardă. Pentru ca Europa să rămână așa cum este. Liber, deschis, Unit și capabil să fie puternic în diversitate”, a rezumat Zelensky.

războiul din Ucraina:

La 2 iunie 2022, Zelensky a spus că Rusia a ocupat aproximativ 20% din teritoriul Ucrainei – este necesar să elibereze 2.603 așezări.

În mesajul său video, președintele Vladimir Zelensky a spus că Rusia îi duce pe ucraineni pe teritoriul său, astfel încât să uite de Ucraina și să nu se poată întoarce.

“El scoate cu forța atât adulții, cât și copiii. Aceasta este una dintre cele mai josnice crime de război rusești. În total, peste 200 de mii de copii ucraineni au fost scoși. Aceștia sunt orfani din orfelinate. Și copiii cu părinții lor. Și copiii separați de familiile lor”, a spus el.

Anterior, președintele țării ocupante, Vladimir Putin, a semnat un decret privind o procedură simplificată de acordare a cetățeniei ruse orfanilor din Ucraina, în special din teritoriile ocupate.

ajută proiectul sprijină-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.