Zelensky a vorbit despre un tribunal special pentru conducerea rusă/foto president.gov.ua Zelensky a vorbit despre un tribunal special pentru conducerea rusă/foto president.gov.ua

Președintele Ucrainei, Volodymyr Zelensky, notează că examinarea de către Tribunalul special a crimelor de război ale conducerii ruse va fi o zi de judecată pentru Rusia.

Șeful statului a spus acest lucru într-o adresă de seară către ucraineni.

“Astăzi, o altă declarație nu foarte sobră a fost făcută din Rusia despre presupusa “Doomsday” pentru Ucraina. Desigur, nimeni nu va percepe o astfel de intimidare. Dar uite cât de cinic este să spui același lucru astăzi – la următoarea aniversare a distrugerii de către Rusia a Boeing-ului malaezian pe cer peste Donbass-ul ucrainean. 298 de persoane au fost ucise într-un aparent act de terorism. 80 de copii. Cetățeni din zece state”, a subliniat Zelensky.

Potrivit lui, chiar și atunci, în 2014, Rusia a fost pe această cale – la statutul de stat terorist și la un tribunal special, care “va avea loc cu siguranță în legătură cu agresiunea rusă împotriva Ucrainei.”

“Aceasta va fi o zi de judecată pentru Rusia. Și nu într-un sens figurat, nu ca o expresie tare, ci literalmente”, a spus șeful statului.

“Începând cu ora 19 astăzi, Rusia a folosit deja peste 3 mii de rachete de croazieră împotriva Ucrainei. Este imposibil să numărăm numărul de artilerie și alte cochilii care au fost folosite împotriva țării noastre și a poporului nostru. Dar este cu siguranță posibil să aducem în fața justiției toți criminalii de război ruși. Fiecare dintre colaboratori. Toți cei responsabili de teroare. Pentru tot ce se întâmplă 144 de zile și mai mult de opt ani. Acest lucru se va face”, este convins președintele.

Astăzi, pe 17 iulie, vicepreședintele Consiliului de securitate al Federației Ruse, Dmitri Medvedev, a declarat că Ucraina ar avea o “Doomsday” dacă “atacă” Crimeea ocupată de ruși.

După cum a raportat UNIAN, la 14 iulie, 45 de țări participante la conferința internațională privind aducerea Rusiei în fața justiției, desfășurată la Haga, au creat un grup special pentru a sprijini Ucraina în problema documentației și Justiției pentru infracțiunile internaționale.

Înainte de aceasta, ministrul de Externe Dmitry Kuleba a cerut participanților la forum să creeze un tribunal special pentru infracțiunea de agresiune împotriva Ucrainei pentru a aduce în fața justiției cea mai înaltă conducere militară și politică a Federației Ruse.

ajutați proiectulSusțineți-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.