În Cernobayevka, apărătorii ucraineni i-au învins pe ocupanți pentru a șasea oară/foto REUTERS

Cernobayevka în regiunea Herson va intra în istorie Președintele Ucrainei Vladimir Zelensky este convins.

Șeful statului a spus acest lucru într-un mesaj video pe rețeaua socială Facebook.

“Chernobayevka ucrainean va merge în jos în istoria războaielor. Acesta este un loc în care armata rusă, comandanții lor s-au arătat complet… așa cum sunt-incompetenți, capabili să-și conducă pur și simplu oamenii la sacrificare”, a subliniat Zelensky.

“de șase ori armata noastră a distrus ocupanții de lângă Cernobayevka. De șase ori. Și încă vin acolo”, a spus președintele.

Situația din Chernobayevka: șase înfrângeri ale ocupanților

După cum a scris UNIAN, pe 19 martie, Forțele Armate ale Ucrainei au distrus pentru a șasea oară pozițiile ocupanților ruși la aerodromul din Cernobayevka, lângă Kherson.

Pentru prima dată la acest aerodrom, pozițiile rusești au fost înfrânte pe 27 februarie. După greva Bayraktarilor ucraineni, rușii au plasat elicoptere noi în același loc.

Pe 7 martie, ucrainenii au distrus aproximativ 30 de elicoptere acolo. Pe 16 martie, a devenit cunoscut despre distrugerea a încă șapte elicoptere de luptă ale armatei ruse. Da, este încă acolo, în Cernobayevka.

pentru a cincea oară – pe 18 martie – armata ucraineană a distrus postul de comandă al celei de-a 8-A armate combinate a Districtului Militar sudic al Federației Ruse din Cernobayevka împreună cu comandantul armatei, precum și aeronavele și elicopterele distruse și deteriorate

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.