Zelensky a făcut apel la ONU și CICR/fotografie president.gov.ua Zelensky a făcut apel la ONU și CICR/foto president.gov.ua

Președintele Ucrainei Volodymyr Zelensky a avut o întâlnire cu reprezentanții agențiilor de aplicare a legii cu privire la actul terorist al ocupanților ruși din Yelenovka și a menționat că există o mulțime de dovezi că a fost o crimă planificată.

Potrivit site-ului Președintelui, la întâlnire au participat comandantul-șef al Forțelor Armate din Ucraina Valery Zaluzhny, șeful Direcției Principale de informații a Ministerului Apărării al Ucrainei Kirill Budanov, Președintele interimar al Serviciului de securitate Vasily Malyuk și comisarul Verkhovna Rada pentru Drepturile Omului Dmitry Lubinets.

“Ei au raportat în detaliu șefului statului despre atacul terorist care a avut loc astăzi în Yelenovka, pe teritoriul ocupat temporar din regiunea Donetsk, motivele părții ruse și pregătirea tehnică pentru crimă”, se spune în mesaj.

Reprezentanții agențiilor de aplicare a legii din Ucraina și-au exprimat o poziție consolidată cu privire la evenimentele din Yelenovka, care a fost consacrată în declarația lor comună privind uciderea în masă a prizonierilor de război ucraineni.

Zelensky a menționat în canalul său Telegram la această întâlnire: “am discutat în detaliu atacul terorist organizat de diavolii ruși la Yelenovka, în urma căruia peste 50 de apărători ucraineni capturați au fost uciși cinic. Există suficiente dovezi că aceasta a fost o crimă planificată. Și aceasta este o altă confirmare că Rusia este un stat terorist.”

El a adăugat că ONU și CICR, care trebuiau să garanteze păstrarea vieții și sănătății prizonierilor de război ucraineni, ar trebui să răspundă imediat.

După cum a raportat UNIAN, în noaptea de 29 iulie, s-a auzit o explozie pe teritoriul fostei colonii corecționale numărul 210 din satul Elenovka, pe teritoriul ocupat temporar din regiunea Donetsk. Drept urmare, clădirea în care au fost păstrați prizonierii de război ucraineni, retrași din uzina Azovstal, a fost distrusă.

Imediat după explozie, Rusia a acuzat APU că a tras în Colonia penală. Potrivit părții ruse, peste 50 de apărători ucraineni au fost uciși, numărul răniților este necunoscut. Agențiile ucrainene de aplicare a legii au declarat că explozia de la Olenevka a fost un act terorist rus, cu scopul de a ascunde crimele de război, de a discredita Forțele Armate ale Ucrainei, de a perturba furnizarea de arme. Ei cer ca Organizația Națiunilor Unite și Comitetul Internațional al Crucii Roșii să răspundă imediat atacului terorist și să trimită o misiune de inspecție în colonie.

Potrivit informațiilor ucrainene, atacul a fost efectuat de mercenari de la Wagner PMC (Liga) la instrucțiunile personale ale proprietarului nominal al PGK specificat – Yevgeny Prigozhin.

ajuta proiectulne sprijini

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.