președintele OSCE și ministrul polonez de Externe Zbigniew Rau au vizitat Kievul astăzi/social media photoPreședintele OSCE și ministrul polonez de Externe Zbigniew Rau au vizitat Kievul astăzi/social media photo

Președintele Ucrainei, Volodymyr Zelensky, a declarat că atacul terorist din Yelenovka a devenit un argument decisiv pentru recunoașterea Rusiei ca stat terorist, dar ocupanții primesc un răspuns principial la crimele de pe câmpul de luptă.

șeful Statului a declarat într-un mesaj video că a vorbit despre acest lucru astăzi cu secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg.

“Desigur, subiectul cheie este sprijinul defensiv pentru lupta noastră pentru libertate, aceasta este interacțiunea pe care trebuie să o consolidăm constant de dragul intereselor noastre comune”, a spus Zelensky.potrivit lui, președintele OSCE și ministrul polonez de Externe Zbigniew Rau a vizitat astăzi Kievul.

“În negocierile atât cu Domnul Stoltenberg, cât și cu Domnul Rau, am acordat o atenție deosebită problemei prizonierilor noștri de război care sunt deținuți de Rusia”, a spus Zelensky.

El a adăugat că acest lucru se aplică în special atacului terorist rus din Yelenovka, care ar trebui să devină un argument decisiv pentru toate țările civilizate ale lumii să recunoască oficial Rusia ca stat terorist.

“Ce altceva este necesar pentru asta? Nu este acesta un atac terorist suficient de brutal și evident pentru a lua decizii adecvate privind recunoașterea Rusiei ca stat terorist în capitalele cheie ale lumii? Desigur, ocupanții primesc un răspuns principial la toate crimele lor pe câmpul de luptă. În acest context, astăzi vreau să mulțumesc președintelui Statelor Unite Joe Biden și întregului popor American pentru noul pachet de sprijin pentru apărare pentru Ucraina”, a adăugat Zelensky.

Citește și:  listele soldaților ucraineni morți din colonia din Elenovka au confirmat parțial-Azovets Listele de soldați ucraineni morți în Colonia din Elenovka parțial confirmat – “Azovets”  atac terorist în Yelenovka: persoane necunoscute au început să colecteze informații despre prizonierii ucraineni Atac terorist în Yelenovka: persoane necunoscute au început să colecteze informații despre prizonierii ucraineni listele celor uciși în Elenovka nu au fost confirmate, nu există niciun motiv să ai încredere în Federația Rusă - intelligence Listele morților din Yelenovka nu au fost confirmate, nu există motive să avem încredere în Federația Rusă – informații

atac terorist în Yelenovka: ceea ce se știe

După cum a raportat UNIAN, în noaptea de 29 iulie, a avut loc o explozie pe teritoriul fostei colonii corecționale din satul Elenovka, pe teritoriul ocupat temporar din regiunea Donetsk. Drept urmare, clădirea în care au fost păstrați prizonierii de război ucraineni, retrași din uzina Azovstal, a fost distrusă.

Imediat după explozie, Rusia a acuzat APU că a tras în Colonia penală. Potrivit părții ruse, peste 50 de apărători ucraineni au fost uciși, numărul răniților este necunoscut. Agențiile ucrainene de aplicare a legii au declarat că explozia din Yelenovka a fost un act terorist rus cu scopul de a ascunde crimele de război, de a discredita Forțele Armate ale Ucrainei, de a perturba furnizarea de arme. Acestea necesită de laOrganizația Națiunilor Unite și Comitetul Internațional al Crucii Roșii ar trebui să răspundă imediat atacului terorist și să trimită o misiune de inspecție în colonie.potrivit informațiilor ucrainene, atacul a fost efectuat de mercenari de la PMC-urile Wagner la instrucțiunile personale ale proprietarului nominal al PMC-urilor specificate-Yevgeny Prigozhin.

ajută proiectul sprijină-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *