președintele a vorbit categoric împotriva conflictului înghețat din Ucraina/foto UNIAN

Președintele Vladimir Zelenski a vorbit despre un posibil conflict înghețat în Ucraina. Potrivit președintelui, “țara noastră cu siguranță nu va intra într-o astfel de mlaștină diplomatică.”

El a spus acest lucru în timpul unui discurs la Summitul Consiliului CEO al Wall Street Journal.

“Nu vom merge la un conflict înghețat. Am venit la președinție când a existat Minsk-1, Minsk-2, au existat documente relevante care au fost ridicate, așa că pot spune că acestea nu au fost documente Serioase. Au existat acorduri pe hârtie, a fost un conflict înghețat. Sunt împotriva ei, cu siguranță nu vom avea un astfel de document”, a spus Zelensky.

Președintele a adăugat că Ucraina nu a încălcat acordurile de la Minsk și nu s-a retras din procesul de negociere.

“Nu am părăsit Minsk acum, liderul rus a părăsit-o pe 24 februarie, a spus-o public și au lansat o “operațiune militară”, deși înțelegem că acesta este un război, o invazie pe scară largă. Prin urmare, au ieșit, iar Ucraina cu siguranță nu va mai intra într-o astfel de mlaștină diplomatică”, a spus Zelensky.

Amintiți-vă că Zelensky a exprimat două cerințe pentru Rusia. Deci, președintele a spus că Rusia ar trebui să se întoarcă la frontiere până la 24 februarie și să returneze Crimeea ocupată ilegal în Ucraina.

ajuta proiectulne sprijini

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *