Zelensky a menționat că de la bun început Rusia a prezentat ultimatumuri/foto REUTERS

Președintele Ucrainei Volodymyr Zelensky privind negocierile cu Rusia constată că 100% Ucraina va câștiga, dar nu se știe sigur când exact.

după cum relatează corespondentul UNIAN, el a spus acest lucru în timpul unei conferințe de presă.

Răspunzând la întrebarea că se presupune că există evoluții pozitive în negocierile cu Rusia acum, Zelensky a subliniat:

“100% știm că va fi o victorie. Și 100% nu știm când va fi. Diplomații noștri lucrează și pronunță câteva detalii despre adjenda-cea care poate fi între noi și Federația Rusă. Mi-aș dori ca acest lucru să se întâmple și să fie real, în practică, și nu în cuvinte, procesul de soluționare, procesul de pace, procesul de încheiere a războiului.”

El a subliniat că totul ar trebui să înceapă cu o încetare a focului.

“Acest lucru va face posibilă, apropo, deblocarea proceselor umanitare: îndepărtarea oamenilor, precum și livrarea de alimente, apă și medicamente… Acesta este semnalul uman, diplomatic potrivit, cu care începe întotdeauna sfârșitul războiului. Toate timpurile civilizate normale acest lucru sa întâmplat, chiar și atunci când a existat un război necivilizat unul sau altul”, a menționat președintele.

Deci, a adăugat el, Ucraina așteaptă acest proces, iar procesele de încheiere a războiului sunt, de asemenea, discutate.

“Mă bucur, în principiu, deja la semnalul Federației Ruse. În ultimii doi ani, nu am auzit niciodată că poate exista un dialog. Nu am auzit niciodată acest lucru și nici măcar nu ne-am adresat de zeci de ori. Am înregistrat totul. Cred că am purtat sute de discuții cu liderii diferitelor state, cărora le – am oferit toate oportunitățile de a fi negociatori, de a fi mediatori, mediatori-de a fi cineva doar pentru a avea o întâlnire”, a spus Zelensky.

“Ar trebui să știți că toate aceste mii de oameni au murit pentru că Rusia nu a confirmat niciodată posibilitatea unei întâlniri. Și aceasta este responsabilitatea lor. Absolut. Complet.”

Zelensky a menționat că încă de la început Rusia a prezentat ultimatumuri.

“Nu am fost de acord cu niciun ultimatum și războiul s-a adâncit. Acum vedem că nu a existat o operațiune rapidă pentru a ocupa statul nostru – o operațiune de trei zile sau patru zile. Schimbări în conducerea statului nostru, schimbări în steagul statului nostru – acest lucru nu s-a întâmplat. Sunt sigur că nu se va întâmpla. Și chiar dacă un milion de cetățeni ruși sunt aduși aici pentru a muri, este imposibil să ocupăm ucrainenii”, a subliniat el și a adăugat că este imposibil să ocupăm capul poporului nostru.

Deci, potrivit lui Zelensky, acum partea rusă a început să vorbească despre ceva în cadrul negocierilor și nu doar să arunce ultimatumuri. “Cred că aceasta este o abordare fundamental diferită. Și ar trebui și ar trebui să fie așa”, a spus președintele.în același timp, el consideră insuficientă implicarea partenerilor occidentali ai Ucrainei în negocieri.

“Dacă vorbim despre punctele referitoare la garanțiile securității statului nostru, atunci nu vor putea pur și simplu să aibă încredere în Rusia în Ucraina după un război atât de sângeros. Prin urmare, pe lângă Federația Rusă, alți lideri ar trebui să ofere aceste garanții de securitate”, a spus Zelensky.

El a spus că, împreună cu Adjenda, care este discutată, unii lideri mondiali care sunt “în contact cu liderul rus” au primit întrebări care sunt discutate între părțile ruse și ucrainene.

“ei le au și ar trebui să discute. Știu că semnalele de la ei nu sunt rele din punctul de vedere al propunerilor care au venit din partea noastră. Vom vedea”, a spus Zelensky.anterior, UNIAN a raportat deja că negocierile cu Rusia, potrivit lui Zelensky, ar putea avea loc la Ierusalim.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.