REUTERS foto

Președintele Ucrainei, Volodymyr Zelensky, a vorbit despre negocierile cu Federația rusă și a subliniat necesitatea acestora.

el a afirmat acest lucru într-un mesaj video.

Președintele a reamintit că reprezentanții delegațiilor Ucrainei și Federației Ruse vorbesc zilnic în format video.

“Delegația noastră are o sarcină clară – să facă tot posibilul pentru a organiza o întâlnire a președinților, o întâlnire la care, sunt sigur, oamenii se așteaptă. Este clar că aceasta este o poveste complicată, o cale dificilă, dar este nevoie de o cale. Și scopul nostru este ca în această luptă, în această muncă dificilă de negociere, Ucraina să obțină rezultatul necesar, necesar pentru pace și securitate. Astfel încât să avem garanții normale și eficiente. Nu ca în conformitate cu Memorandumul de la Budapesta, nu ca în cerul nostru, dar astfel încât ucrainenii ar putea spune: Aceasta este ceea ce funcționează, acestea sunt garanții”, a spus el.

Zelensky a menționat că este necesar să vorbim, deoarece datorită acestor negocieri, 5 mii 550 de persoane au fost evacuate din diferite regiuni ale Ucrainei astăzi, iar în 6 zile mai mult de 130 de mii

În același timp, el a spus că coridorul umanitar către Mariupol rămâne închis.

“Am făcut tot ce este necesar și am asigurat tăcerea. Trupele ruse au perturbat circulația mărfurilor și autobuzelor, dar vom încerca din nou până când vom putea ajuta oamenii noștri, pentru că sunt ai noștri”, a subliniat șeful statului.

Anterior, Zelensky a fost informat, după care vor avea loc noi negocieri între Ucraina și Rusia. Astfel, a patra rundă de negocieri dintre Ucraina și Federația Rusă va avea loc după dezvoltarea “formatelor legale”. 

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.