Zelensky a menționat că succesele Ucrainei merită remarcate/foto t.me/V_Zelenskiy_official Zelensky a menționat că succesele Ucrainei merită remarcate/foto t.me/V_Zelenskiy_official

Președintele Ucrainei Volodymyr Zelensky, vorbind despre participarea Ucrainei la Programul de cooperare tehnică a armatelor țărilor NATO, a menționat că țara nu numai că a supraviețuit, dar va contribui și la dezvoltarea partenerilor.

Președintele a anunțat acest lucru într-un mesaj video.

El a reamintit că Ucraina a devenit membru Asociat al programului multilateral de interoperabilitate, care realizează cooperarea tehnologică între armatele statelor membre NATO.

“Acestea sunt standardele NATO. De acum înainte, Ucraina nu numai că implementează standardele NATO, dar poate participa la dezvoltarea de noi standarde. Experiența armatei noastre, capacitățile instituțiilor ucrainene, potențialul IT al țării noastre – toate acestea vor fi acum o contribuție ucraineană la dezvoltarea unei securități eficiente în Europa”, a subliniat Zelensky.

Șeful Statului a menționat că în a 139-a zi a războiului, Ucraina nu numai că a rezistat invaziei rusești și se apără, dar se dezvoltă și va ajuta la dezvoltarea partenerilor.

“Astfel de succese merită sărbătorite”, a spus el.

reamintim că Zelensky s-a adresat și ucrainenilor care au rămas în țară și a avertizat că urmează o cale dificilă.

ajutați proiectulSusțineți-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.