foto: REUTERS

Președintele Ucrainei, Volodymyr Zelensky, a avertizat că Rusia nu se va putea opri într-o țară dacă are puterea de a merge mai departe.

După cum a declarat Zelensky într-un mesaj video, în fiecare caz el repetă partenerilor din străinătate că ar trebui să facă mai mult pentru Ucraina, deoarece acest lucru nu este doar pentru Ucraina, ci pentru toată lumea din Europa.

“Răul care bombardează în mod intenționat orașele pașnice, răul care chiar trage ambulanțe și subminează spitalele, nu se va putea opri într-o țară dacă are puterea de a merge mai departe”, a spus el.

Președintele a spus că a spus acest lucru la un miting în sprijinul Ucrainei, care a fost organizat în Europa.

“Avem acum cel mai mare sprijin din istoria Ucrainei de către lume pentru aspirațiile și independența noastră. Puteți lua un sondaj de opinie publică în orice țară-și vom vedea că Ucraina se află în liderii celor care sunt simpatici, care sunt susținuți. Și Rusia nu este doar printre dușmani. Și chiar un dușman mai mare, un rău mai mare decât Coreea de nord”, a subliniat Zelensky.

El a menționat că este recunoscător cetățenilor din alte țări “pentru acest sprijin extraordinar, pentru înțelegerea luptei noastre

“Pentru că suntem uniți de un singur vis – să trăim liber pe pământul nostru. Și avem dreptul la ceea ce are toată lumea în lumea liberă. Pentru un cer sigur, precum și pentru propriul pământ”, a subliniat președintele.

Amintiți-vă că Zelensky a spus că, din cauza atacului asupra Ucrainei, conducerea rusă își transformă statul într-o zonă izolată din lume, unde sărăcia va domni și totul va fi determinat doar de violență.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.