Zelensky a mulțumit țărilor care susțin Ucraina /photo OPZelensky a mulțumit țărilor care susțin Ucraina/photo OP

Președintele Ucrainei Volodymyr Zelensky consideră că atacurile aeriene rusești asupra orașelor ucrainene și “taberele de filtrare” cu deportarea ulterioară a ucrainenilor sunt o imitație a răului pe care naziștii l-au dus în Europa.

Șeful statului a declarat Acest lucru în timpul participării la videoconferința liderilor țărilor “celor șapte mari”.

“Astăzi, 8 mai, este ziua cheie a amintirii tuturor victimelor celui de-al Doilea Război Mondial, despre fragilitatea păcii și inadmisibilitatea oricărui regim mizantrop. Dar faptul că pentru alții Astăzi este o amintire, pentru oamenii noștri în fiecare zi, din păcate, este doar o veste”, a spus președintele.

“Doar ieri, 60 de persoane au fost ucise de o bombă rusă în satul Belogorovka, Regiunea Luhansk. Oameni pașnici. Se ascundeau de bombardamentele din clădirea unei școli obișnuite, care a fost lovită de un atac aerian rus. A face un astfel de lucru este să imităm exact răul pe care naziștii l-au adus în Europa. Atacurile cu rachete asupra Odesei și a celorlalte orașe ale noastre sunt o imitație a modului în care naziștii au încercat să bombardeze și să distrugă orașele europene prin bombardamente”, a subliniat Zelensky.

“Deportarea în Rusia a peste 500 de mii de ucraineni și așa–numitele “tabere de filtrare” pe care trupele ruse le-au creat pe teritoriul ocupat al Ucrainei este o imitație a deportărilor și lagărelor de concentrare pe care naziștii le-au făcut în Europa”, a adăugat președintele.

El a spus că în fiecare zi ucrainenii văd și mor din ceea ce ar fi trebuit să rămână în trecutul îndepărtat și că cu siguranță nu ar fi trebuit să se întoarcă în Europa în 77 de ani.

“Dar, din păcate, afirm: s-a întors. Prin urmare, solidaritatea întregii lumi libere a revenit. Prin urmare, s-au întors și concepte istorice precum Lend-Lease și Planul Marshall. Mulțumim Statelor Unite ale Americii și colegilor noștri europeni pentru aceste inițiative. Prin urmare, suntem din nou uniți într-o coaliție anti-război,pentru a salva democrația și libertatea în Europa, pentru a garanta pacea și securitatea. Vă sunt recunoscător pentru această solidaritate și pentru această asociere”, a subliniat Zelensky.anterior, s-a raportat că Rusia a înființat tabere de filtrare în Crimeea ocupată.

ajută proiectul sprijină-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *