Volodimir Zelensky/REUTERS photo

Președintele Ucrainei Volodymyr Zelensky constată că mărfurile pentru apărare vor fi importate în Ucraina ” la fel de ușor ca legile fizicii permit.”

Acest lucru este menționat în mesajul său video postat pe canalul Telegram al președintelui.

“În timpul zilei, oficialii au elaborat o soluție pentru o resetare completă a Vămilor. Cargo pentru apărarea noastră, pentru poporul nostru, vor fi livrate în Ucraina la fel de ușor ca legile fizicii permit. Eliminăm absolut toată birocrația, toate documentele, precum și TVA, taxe, toate plățile vamale”, a spus Zelensky.

Scopul acestui lucru, a explicat el, este că factorul uman nu interferează cu viteza de livrare a mărfurilor.

Potrivit președintelui, Președintele Parlamentului și comisiile parlamentare relevante lucrează pentru a se asigura că inovațiile sunt susținute de deputați.

“Aceasta este o decizie necesară pentru apărarea statului, pentru menținerea unei vieți normale în timpul legii marțiale”, a subliniat el.în același timp, Zelensky a sfătuit “deputații individuali” să nu speculeze pe această temă.

“Acest lucru este pentru statul nostru, nu pentru autorități sau pentru opoziție. Cu toții trebuie să lucrăm în unitate pentru Ucraina noastră, pentru poporul nostru. Vom PR după victorie”, a rezumat președintele.

După cum a raportat UNIAN, la 18 martie, prim-ministrul Denis Shmigal a anunțat că Cabinetul de Miniștri a adoptat o rezoluție privind simplificarea maximă a procedurilor vamale în Ucraina.

El se așteaptă, de asemenea, că Rada Supremă va scuti de taxe și TVA-ul cât mai curând posibil toate bunurile care sunt de gând să Ucraina astăzi.

“Scopul nostru este de a crea cele mai rapide obiceiuri din lume. Fără acte la vamă. Fără a plăti TVA, taxe și taxe vamale imediat după adoptarea și intrarea în vigoare a modificărilor la codurile vamale și fiscale. Conform principiului declarativ. Oricine dorește să rămână în sistemul comun plătește doar TVA, în timp ce o astfel de înregistrare nu ar trebui să dureze mai mult de 15 minute. Cei care doresc doar să aducă mărfuri în Ucraina fără vămuire – completați declarația GTD în avans și treceți. Mărfurile vor trece granița fără obstacole”, a spus Shmigal.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.