fotografie: president.gov.ua fotografie: president.gov.ua

Președintele Volodymyr Zelensky a subliniat că decizia de a acorda Ucrainei statutul de candidat la aderarea la UE este cel mai mare pas pentru consolidarea Europei în fața agresiunii rusești.

El a afirmat acest lucru într-o adresă adresată participanților la summitul UE după anunțarea deciziei de a acorda Ucrainei statutul de candidat la aderarea la Uniunea Europeană.

“Astăzi ați luat una dintre cele mai importante decizii pentru Ucraina pentru toți cei 30 de ani de Independență a statului nostru. Cu toate acestea, această decizie nu este numai pentru Ucraina. Acesta este cel mai mare pas spre consolidarea Europei care ar putea fi făcut chiar acum, chiar în timpul nostru și tocmai în astfel de condiții în care războiul rus ne testează capacitatea de a păstra libertatea și unitatea”, a spus șeful statului.

El a mulțumit tuturor liderilor țărilor europene pentru susținerea acestei decizii și și-a exprimat speranța că steagul UE va fi în fiecare oraș ucrainean.

“Steagurile Ucrainei și Europei vor fi împreună chiar și atunci când ne vom reconstrui țara după acest război împreună. Și astăzi vreau să mulțumesc tuturor liderilor Europei separat și tocmai în cadrul reuniunii noastre comune la nivel înalt. Vreau să le mulțumesc eroilor noștri – tuturor și tuturor celor care apără independența Ucrainei și libertatea Europei cu brațele în mâini. Vă mulțumim că ați făcut posibilă o nouă istorie a Ucrainei, o nouă istorie a Europei – chiar mai puternică, chiar mai liberă”, a subliniat Zelenski.

După cum a raportat UNIAN, pe 28 februarie, președintele Vladimir Zelensky a semnat o cerere de aderare a Ucrainei la Uniunea Europeană.

astăzi, la 23 iunie, Consiliul European a acordat Ucrainei statutul de candidat pentru aderarea la Uniunea Europeană.

ajutați proiectulSusțineți-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.