Zelensky a subliniat că acțiunile Federației Ruse afectează cu exactitate consecințele juridice/foto president.gov.ua Zelensky a subliniat că acțiunile Federației Ruse afectează exact consecințele juridice/foto president.gov.ua Președintele Ucrainei Volodymyr Zelensky constată că Rusia a început să realizeze inevitabilitatea recunoașterii ca stat terorist.

el a spus acest lucru în mesajul său video.

“Acum se simte că Rusia a început să realizeze inevitabilitatea recunoașterii ca stat terorist. După tot ce au făcut armata rusă și presupusele companii militare rusești private, nicio altă organizație teroristă din lume nu poate pretinde primatul în teroare. Rusia este cu siguranță numărul unu printre teroriști”, a subliniat Zelensky.

El a adăugat că acest lucru merită cu siguranță consecințe juridice, în special în deciziile Statelor Unite ale Americii și ale altor actori globali.

“Și tocmai din această cauză a început o nouă activitate de propagandă de la Moscova. Ei au decis brusc să definească “poporul Azov” ca teroriști, deși atunci când un stat terorist face acest lucru, este evident absurd”, a spus președintele.

La 2 August, Curtea Supremă a Rusiei a declarat Azov o organizație” teroristă ” și și-a interzis activitățile pe teritoriul Federației Ruse.

După cum a raportat UNIAN, în noaptea de 29 iulie, a avut loc o explozie pe teritoriul fostei colonii corecționale din Olenevka, pe teritoriul ocupat temporar din regiunea Donetsk. Drept urmare, clădirea în care au fost păstrați prizonierii de război ucraineni, retrași din uzina Azovstal, a fost distrusă.

Imediat după explozie, Rusia a acuzat Forțele Armate ale Ucrainei că au tras asupra coloniei penale. Potrivit părții ruse, peste 50 de apărători ucraineni au fost uciși, numărul răniților este necunoscut.

Agențiile ucrainene de aplicare a legii au declarat că explozia de la Olenevka a fost un act terorist rus, cu scopul de a ascunde crimele de război, de a discredita Forțele Armate ale Ucrainei, de a perturba furnizarea de arme. Ei cer ca Organizația Națiunilor Unite și Comitetul Internațional al Crucii Roșii să răspundă imediat atacului terorist și să trimită o misiune de inspecție în colonie.

Potrivit informațiilor ucrainene, atacul a fost efectuat de mercenari din PMC – urile Wagner (Liga) la instrucțiunile personale ale proprietarului nominal al PMC-urilor specificate-Yevgeny Prigozhin.

În legătură cu atacul terorist de la Olenevka, Președintele Ucrainei Volodymyr Zelensky a menționat necesitatea unei recunoașteri legale clare a Rusiei ca sponsor de Stat al terorismului.

La 3 August, Secretarul General al ONU, Antonio Guterres, a anunțat lansarea unei misiuni de constatare a faptelor privind uciderea prizonierilor de război ucraineni în Yelenovka.

ajutați proiectulSusțineți-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.