încă 150 de persoane au reușit să fie scoase din Azovstal/photo Unian (Alexander Prilepa)încă 150 persoana a reușit să fie scoasă din “Azovstal”/photo UNIAN (Alexander Prilepa)

Președintele Ucrainei, Volodymyr Zelensky, a declarat că speră pentru continuarea evacuării persoanelor din Mariupol.

el a spus despre acest lucru în mesajul său video.

Președintele a reamintit că astăzi a fost finalizată a doua etapă a operațiunii noastre de evacuare din Mariupol – 344 de persoane au fost evacuate în cadrul coridorului umanitar Mariupol.

anterior, alte 150 de persoane au reușit să fie scoase din Azovstal. 

“Toți primesc asistența necesară. Toți vor primi cea mai grijulie atitudine din partea statului nostru”, a subliniat Zelensky.

el a mulțumit tuturor celor implicați în succesul operațiunii de evacuare.

“Suntem de acord și sperăm să continuăm salvarea oamenilor din Azovstal, din Mariupol. Mai sunt civili acolo. Femei, copii. Pentru a le salva, este necesar să se extindă regimul “tăcerii”. Partea ucraineană este gata să o furnizeze. Este nevoie de timp doar pentru a scoate oamenii din acele subsoluri, din acele adăposturi subterane. În condițiile existente, nu putem folosiechipament special pentru a șterge moloz. Totul se face manual. Dar credem că totul va reuși”, a menționat șeful statului.reamintim că la 3 mai 156 de civili au sosit în Zaporozhye pe cinci autobuze de evacuare, evacuate la 1 mai de pe teritoriul uzinei Azovstal din Mariupol.

ajută proiectul sprijină-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *