falsPreședintele Ucrainei Volodymyr Zelensky/foto UNIAN

Președintele Ucrainei Volodymyr Zelensky constată că Ucraina va DE-ocupa întregul său teritoriu, care îi aparține istoric.

După cum relatează corespondentul UNIAN, el a spus acest lucru în timpul unui briefing.

Răspunzând la o întrebare despre informațiile din mass-media rusă conform căreia președintele rus Vladimir Putin ar fi dat conducerii militare ruse ordinul de a ajunge la granița regiunii Luhansk înainte de 1 iunie și la granița regiunii Donetsk înainte de 1 iulie și cât de probabilă este amenințarea acestui scenariu în acești Termeni, Zelensky a menționat că situația din estul Ucrainei cea mai dificilă pentru astăzi.

“Dar statul nostru, poporul nostru, Forțele Armate ale Ucrainei și noi toți luptăm împotriva agresiunii rusești. Situația dificilă din est se datorează faptului că cel mai mare număr de echipamente, formațiuni militare, batalioane etc. din Federația Rusă este concentrat. Atât Federația rusă, cât și trădătorii care sunt colaboratori, separatiști, reprezentanți ai condiționalului “DNR” și “LNR”, a spus președintele.

Zelensky a adăugat că și-au concentrat toate forțele acolo pentru a realiza un plan sau altul.

Citește și:  expertul a estimat șansele APU de a înconjura trupele rusești lângă Krivoy Rog Expertul a estimat șansele APU de a înconjura trupele rusești lângă Krivoi Rog numai lupta va arăta: Danilov a estimat probabilitatea ca Belarus să intre în război cu Ucraina “Numai lupta va arăta”: Danilov a estimat probabilitatea ca Belarus să intre în război cu Ucraina Rusia nu are armată: generalul maior de rezervă a ridiculizat aspru trupele lui Putin (video) “Rusia nu are armată”: general-maior de rezervă a ridiculizat dur trupele lui Putin (video)

“Am auzit și am urmărit multe despre planurile Federației Ruse legate de date, simboluri sau altceva. Uneori această stare reușește. A eșuat în Ucraina. Deși au asigurat pe toată lumea că vor captura Kievul și toate celelalte orașe ale noastre în trei zile”, a menționat șeful statului.

În același timp, a declarat el, unele orașe ucrainene erau încă ocupate. “Noi credem că acestea sunt ocupate temporar. Nu numai că considerăm “ocupat temporar”, pentru că aceasta nu este doar credință, ci aici auziți obiectivele și planurile noastre specifice. Acesta este motivul pentru care sunt ocupate temporar orașe ale statului ucrainean”, a spus președintele.

Zelenski a subliniat că Ucraina își va dezocupa întregul teritoriu.

“Planurile noastre sunt clare – vom dezocupa întregul nostru teritoriu, care ne aparține istoric și în conformitate cu toate legile internaționale. Acesta este planul nostru. În ceea ce privește planurile: 1 iunie, 1 iulie sau 1 August, deși nu încă 1 septembrie… Nu ne pasă ce planuri are Federația Rusă. Este dificil pentru noi în Est din cauza faptului că nu există suficiente arme adecvate”, a spus el.

Președintele a adăugat că Ucraina nu este legată de datele de de-ocupație, dar este legat “de oameni pe de-ocupație.” “Dacă unul sau altul dintre pașii noștri, operațiunile noastre legate de dezocuparea unei anumite regiuni vor fi asociate cu zeci de mii de morți, atunci vom aștepta armele adecvate pentru a ne salva oamenii la maxim. Ei sunt cei care ocupă teritoriul. Pentru că, sincer vorbind, aceste teritorii fără ucraineni vii nu sunt o prioritate pentru noi”, a subliniat șeful statului.

Deci, a subliniat el, în primul rând, este necesar să ne gândim la ucraineni care sunt capabili să lupte împotriva tuturor planurilor Rusiei.anterior, mass-media a raportat că dictatorul rus Vladimir Putin a stabilit sarcina ocupanților de a ajunge la granițele administrative ale regiunilor Luhansk și Donețk înainte de 1 iunie și, respectiv, 1 iulie.

ajută proiectul sprijină-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.