Belarus inventează vacanțe false pentru ca Belarusii să doneze sânge pentru ocupanți/foto UNIAN

Centrul de combatere a dezinformării din cadrul NSDC din Ucraina a fost informat despre modul în care autoritățile din Belarus, sub pretexte fictive, agită cetățenii să doneze sânge pentru armata rusă.

După cum sa menționat în centru, astăzi autoritățile SB au cerut tuturor cetățenilor lor să doneze sânge pentru un motiv fictiv – “ziua donatorului de sânge al lucrătorilor feroviari.”

De asemenea, a fost organizată o” acțiune comună a Căii Ferate din Belarus și a Centrului Republican științific și practic de Transfusiologie și Biotehnologii medicale”.

“Natura critică a situației este evidențiată de închiderea spitalelor din Belarus, în special, Centrul Medical Clinic Militar 1134 din orașul Grodno a fost eliberat de pacienții civili cu câteva zile înainte de începerea invaziei Ruse a Ucrainei”, a remarcat Centrul.

După cum știți, Rusia neagă numărul real de ocupanți răniți și uciși. În special, pe 2 Martie (de atunci nu au existat rapoarte), Federația Rusă a recunoscut 1.597 de răniți. De fapt, sunt mii. 

potrivit Statului Major General al Forțelor Armate din Ucraina, pierderile totale de luptă ale personalului inamic în perioada 24 Februarie-11 martie s-au ridicat aproximativ la peste 12 mii de oameni.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.