maia-sandu-presedinta1

Manifest „E vremea oamenilor buni”

E vremea oamenilor buni. A oamenilor care știu cum trebuie să fie Moldova.

E vremea ca oamenii buni să se unească și, împreună, să facem ca lucrurile să meargă bine. De prea mult timp țara noastră e ținută în corupție și sărăcie. De prea mult timp stăm pe loc. 

E vremea să ne facem o țară de care să fim mândri, acasă și peste hotare. O țară care știe să se înțeleagă bine cu toate țările din jur și care se bucură de respectul acestora. 

E vremea să fim mai aproape de Europa, de România și de toți prietenii noștri care țin la noi și care ne ajută.

E vremea să devenim cunoscuți în lume pentru că oferim cetățenilor siguranță și bunăstare, nu pentru sărăcia noastră.

E vremea ca familiile, copiii cu părinții și bunicii cu nepoții, să trăiască alături, nu să se vadă doar de sărbători sau pe internet.

E vremea ca orice om din Moldova să poată trăi demn din salariul câștigat în mod cinstit și să fie sigur că are cu ce își hrăni copiii mâine.

E vremea ca tinerii cu inițiativă să-și poată deschide liber afaceri și să le poată dezvolta cu sprijinul statului.

E vremea ca părinții și bunicii noștri să aibă o pensie care să le ajungă pentru un trai liniștit, pentru medicamentele atât de necesare și să nu mai stea iarna în frig pentru a economisi de o pâine.

E vremea ca școlile noastre să-i învețe pe copii carte, pe toți copiii, și din sate, și din orașe, indiferent dacă sunt în clase sau în fața calculatorului.

E vremea ca sănătatea oamenilor să fie o prioritate reală a statului.

E vremea ca la închisoare să ajungă toți bandiții și hoții care fură milioane, nu bătrânele care vând mărar la colț de stradă.

E vremea să alegem politicieni cinstiți care vor și știu cum să facă toate aceste lucruri.

Politicienii care văd Moldova ca pe un sac fără fund, din care ei să fure, trebuie să plece. 

Politicienii care ceartă cetățenii între ei pe bază de etnie, limbă vorbită, credință sau ideologie politică trebuie să plece. 

Politicienii care îi apără pe hoți și îi ajută pe bogați să se facă mai bogați, în timp ce oamenii săraci sărăcesc și mai tare, trebuie să plece. 

Politicienii fricoși, cu 10 fețe, care una spun și alta fac, care trădează propria țară și ascultă de ordinele cuiva, trebuie să plece. 

Politicienii care folosesc statul pentru propriile interese și care acționează după metode banditești trebuie să plece. 

Politicienii care cheltuie pentru luxul propriu, vacanțe în Maldive și mașini scumpe, în loc să ajute medicii, oamenii nevoiași, bătrânii și familiile tinere, trebuie să plece.

Oamenii buni sunt mult mai mulți decât hoții de la guvernare. Iar lor, hoților, le este mare frică de puterea oamenilor buni adunați împreună. 

E vremea să ne unim cu toții. Orice limbă maternă am avea, româna, rusa, ucraineana, găgăuza sau bulgara, orice opțiuni politice am împărtăși – e vremea să ne unim pentru a mișca Moldova din loc, pentru a avea o țară unde fiecare om are tot dreptul, dar și toate posibilitățile de a trăi bine. Împreună vom munci pentru o țară bogată, cu familii unite și copii fericiți, unde legea este egală pentru toți, iar dreptatea stă în capul mesei. 

E vremea oamenilor buni.