Guvernul Sandu a fost un guvern pentru oameni, care a început să facă ordine și să lucreze în interesul cetățenilor

1

Împreună am dat jos regimul lui Plahotniuc și am adus mai multă libertate oamenilor. Oamenii știu acum că puterea e în mâinile lor și că orice hoț poate fi învins.

2

A pus pe jar corupții. Judecătorii, procurorii și funcționarii corupți care protejau hoții au fost demiși sau au plecat din sistem.

3

A oprit schemele și contrabanda cu țigări. Niciun pachet de țigări nu a intrat ilegal în țară prin regiunea transnistreană în timpul mandatului Maiei Sandu. În timpul guvernului Filip ilegal intrau 2-3 miliarde de țigări pe an. Guvernul lui Dodon a reluat contrabanda și în perioada lui Chicu, în ianuarie-iunie 2020, au intrat aproape 800 milioane de țigări.

4

A mers în judecată pentru a cere anularea contractului de concesionare a Aeroportului.

5

A oprit programul de vindere a cetățeniei votat de Plahotniuc și Dodon, care oferea pe bani cetățenia Republicii Moldova și permitea străinilor anonimi să cumpere pământurile noastre fără măcar să le știm numele.

6

A demonopolizat comerțul cu nuci.

7

A adus 2 miliarde de lei la buget, bani care au permis să se acopere gaura de miliarde lăsată de regimul Plahotniuc-Dodon și să plătească pensiile și salariile.

8

A alocat bani pentru majorarea indemnizației pentru căldură de la 350 la 500 de lei pe lună și a majorat numărul celor care primesc acest ajutor cu 30 000 de familii.

9

A majorat indemnizația la nașterea copilului cu 1600 de lei.

10

A identificat bani pentru recalcularea pensiilor pentru cei care au lucrat după pensie și astfel pensiile multor oameni au crescut semnificativ.

11

A majorat alocația lunară a veteranilor de la 100 la 300 de lei.

12

A majorat alocația pentru persoanele vârstnice fără pensie de la 215 la 539 lei.

13

A majorat mărimea alocației pentru persoanele cu dizabilități cu 40%.

14

A elaborat Bugetul Solidarității în care a inclus majorări de salarii de 10% pentru toți bugetarii, iar pentru o mare parte din ei, inclusiv profesori, bibliotecari – majorări de 30%.

15

A propus ajutor lunar pentru plata energiei electrice pentru toți pensionarii, dar socialiștii au anulat acest program.

16

De la 1 octombrie a majorat de câteva ori plata pentru gărzile de noapte a personalului medical din spitale.

17

A găsit finanțare pentru construcția a două spitale moderne regionale la Bălți și la Cahul.

18

A crescut cota de export în UE pentru agricultori și produsele noastre, cu 100% pentru struguri, cu 50% pentru prune.

19

A promovat oameni competenți și integri, de acasă și din diasporă.

20

Lupta cu corupția a început încă de la Ministerul Educației, unde, în calitate de ministru, a stopat copiatul la BAC și a redus corupția.

21

A alocat bani pentru reparații în toate școlile.

22

A început schimbări serioase în justiție, iar când era aproape să aducă un procuror independent, Dodon a trădat interesul cetățenilor și împreună cu democrații au dat jos Guvernul condus de Maia Sandu.