STOP FALS!

Vezi mai jos cele mai frecvente minciuni despre Maia Sandu

combătute cu argumente și informații adevărate.

Minciuna 1 – Maia Sandu a închis școli

Adevăr: Sărăcia și corupția care au alungat oamenii de acasă au închis școlile. Maia Sandu a găsit soluții ca elevii să meargă la școli renovate, cu profesori buni, ca să poată învăța bine. Școlile se închid pentru că țara rămâne fără copii din cauza sărăciei și hoților!

Școlile au fost închise de toate guvernele din cauza că rămân fără elevi. Dacă în 2003 erau 600 000 de elevi, în 2018 erau 300 000 de elevi. Familiile fug din Moldova cu tot cu copii din cauza că nu au de lucru. Școlile s-au închis și pe timpul lui Voronin și Dodon, chiar mai multe decât pe timpul Maiei Sandu, școlile s-au închis și după Maia Sandu. Diferența este că Maia Sandu a îmbunătățit calitatea școlilor și a educației și a făcut așa încât copiii să meargă la școli bune. A adus sute de autobuze școlare, a redus corupția, a renovat grădinițele și școlile, iar elevii au început să învețe mai bine, au fost notați pe merit și au putut ajunge la facultăți bune. Maia Sandu a lucrat pentru ca să avem școli bune care să asigure un viitor copiilor noștri.

Minciuna 2 – Maia Sandu a demisionat singură în noiembrie și i-a cedat puterea lui Dodon

Adevăr: Guvernul Sandu a pus pe fugă hoții, a oprit schemele și contrabanda, a început să curățe justiția, iar Dodon s-a speriat și a demis acest guvern cu ajutorul deputaților lui Plahotniuc, pentru a-și apăra averile și a scăpa de pușcărie.

Guvernul Sandu a pus pe fugă hoții, a oprit schemele și contrabanda, a început să curățe justiția, iar Dodon s-a speriat și a demis acest guvern cu ajutorul deputaților lui Plahotniuc, pentru a-și apăra averile și a scăpa de pușcărie.

Minciuna 3 – Maia Sandu e agent american

Adevăr: Maia Sandu întotdeauna a spus că Moldova trebuie să aibă relații bune și cu America, și cu Rusia, și cu Uniunea Europeană. Moldova poate deveni prin Maia Sandu o țară respectată și la Est, și la Vest.

Maia Sandu a demonstrat că promovează doar interesele oamenilor din Republica Moldova. Ea este un politician respectat și cu caracter și va reprezenta interesele Moldovei cu demnitate. Dodon ne-a certat cu toate țările din jur. El este mincinos și corupt și nu este stimat nicăieri în lume, nici chiar în Rusia.

Minciuna 4 – Maia Sandu a făcut alianţă cu Candu-Şor când a votat cu ei moţiunea de cenzură

Adevăr: Maia Sandu a îndeplinit ce au cerut oamenii – a votat ca să scăpăm de guvernul lui Dodon. Din cauza guvernului lui Dodon tot mai mulți oameni sărăcesc.

PAS a votat moțiunea de cenzură pentru că Guvernul lui Dodon este unul catastrofă pentru Republica Moldova, care sufocă oamenii în sărăcie și izolează țara de toată lumea civilizată. PAS va vota întotdeauna pentru oameni buni și împotriva hoților care huzuresc pe spatele cetățenilor.

Minciuna 5 – Maia Sandu a primit bani în plic de la Şor

Adevăr: Maia Sandu are averea la vedere – un apartament cumpărat cu 18 ani în urmă și o mașină veche din 2007. Maia Sandu nu a primit de la nimeni un bănuţ nemuncit şi nedeclarat şi toţi ştiu acest lucru. Maia Sandu l-a dat în judecată pe Șor pentru aceste minciuni și vă câștigă tot așa cum a câștigat procesul împotriva lui Marchel.

Socialiștii milionari iau mită de sute de mii de euro și nici nu-și pot închipui că cineva poate trăi cinstit. Ei din 2016 umblă numai cu minciuni despre Maia Sandu. Maia Sandu nu se teme de nimeni, pentru că nu-i este datoare nimănui. Dodon nu are cu ce se lăuda după 4 ani de guvernare, de aceea inventează minciuni despre oponenții săi.

Minciuna 6 – Maia Sandu este candidat anti-Rusia

Adevăr: Maia Sandu este politicianul care poate face ca Moldova să aibă relații bune și cu Europa, și cu America, și cu Rusia. Dodon doar ne ceartă cu toate țările din jur. Maia Sandu nu este împotriva Rusiei, ea este împotriva hoților din Moldova care pretind că sunt prietenii Rusiei, dar în realitate își vând țara oricui le plăteşte mai mult.

Maia Sandu este împotriva politicienilor corupţi, indiferent dacă aceștia pretind că sunt proeuropeni sau proruși. Ea luptă cu hoții care ne aduc în sărăcie. Maia Sandu va așeza Moldova la masa de discuții cu toate statele vecine și va găsi ajutor pentru Moldova și din România, și din SUA, și din Ucraina, și din Rusia. Ce folos că Dodon face poze cu Putin, dacă nu a fost în stare să obțină niciun ajutor pentru moldoveni.

Maia Sandu când va ajunge în noiembrie președinte va lucra pentru a îmbunătăți relațiile cu Rusia în interesul cetățenilor. Moscova a înțeles că Dodon este un om de nimic și îl tratează ca atare, nu ca pe un președinte de țară. Maia Sandu va negocia cu Rusia ca să fie soluționate problemele livrării de gaze, conflictul transnistrean, exporturile moldovenești și problemele migranților moldoveni din Rusia.

Minciuna 7 – O femeie nu poate sa conducă o ţară

Adevăr: Multe țări de succes sunt și au fost conduse de femei. Toată lumea vede ce nivel a atins Germania sub Angela Merkel. În pandemie, țările conduse de femei au avut cel mai bine grijă de oameni și au avut cele mai puține cazuri de covid.

Țara noastră a fost condusă până acum de bărbați și iată în ce sărăcie și haos ne aflăm. E timpul să lăsăm o femeie să facă ordine și să aibă grijă de oameni. O femeie puternică ca Maia Sandu va lupta pentru oameni.

Minciuna 8 – Maia Sandu e mason

Adevăr: Maia Sandu este educată într-o familie de creştini şi în tradiţii creştine. Maia Sandu crede în democraţie şi nu face parte din nicio organizaţie secretă. Mai mult, femeile nici nu pot fi masoni. Aceasta este o regulă a masonilor.

Această minciună a inventat-o încă Plahotniuc în 2016 ca Dodon să poată câștiga. Acum Dodon răspândește această minciună pentru că știe că nu poate câștiga cinstit. De laș ce este, degrabă Dodon va inventa că Maia Sandu este extraterestru.

Minciuna 9 – Maia Sandu este împotriva Bisericii

Adevăr: Maia Sandu este creştină, este botezată în religia ortodoxă şi vine dintr-o familie cu tradiții.

Maia Sandu crede în Dumnezeu, merge la biserică, dar nu se laudă cu asta în public. Credința nu trebuie murdărită de politică. Cei mai mari corupți din istoria țării, de la Voronin, Dodon, până la Plahotniuc s-au lăudat cu faptul că sunt „mari creștini”, însă asta nu i-a oprit să fure și să sărăcească această țară. Credincioșii adevărați nu se fălesc cu credința lor doar de dragul voturilor. Cea de-a treia poruncă zice: “Să nu iei în deșert Numele Domnului, Dumnezeului tău; căci domnul nu va lăsa nepedepsit pe cel ce va lua în deșert Numele Lui.”

Minciuna 10 – Maia Sandu a cedat Aeroportul

Adevăr: Maia Sandu a refuzat să voteze pentru cedarea aeroportului companiei ruseşti Avia Invest SRL. Acest lucru se vede din înregistrarea şedinţei guvernului din 4 octombrie 2014.

Guvernul Maiei Sandu a cerut ca Procuratura Generală şi Centrul Naţional Anticorupţie să investigheze cât de legală a fost concesionarea aeroportului și să-i pedepsească pe vinovați. De asemenea, Guvernul Sandu a cerut în judecată anularea contractului de concesionare pe motiv că a fost încheiat încălcând legea. Dodon a demis Guvernul Sandu și timp de un an a blocat procesul, iar nicio ședință de judecată nu a fost organizată.. Între timp, Dodon a pus la cale o schemă cu Șor – guvernul Chicu preia aeroportul cu încălcarea procedurii, iar Dodon se poate lauda în campania electorală. Din schemă, Șor se îmbogățește cu 900 milioane de dolari din contul statului când va câștiga în instanțe internaționale din cauza că Guvernul lui Dodon nu a respectat procesul de preluare.

Maia Sandu l-a dat în judecată pe Chicu pentru minciuni, iar acesta cel mai probabil va plăti o amendă usturătoare.

Ședința la care Maia Sandu s-a abținut de la vot – https://www.youtube.com/watch?v=udeK1482xvM

Minciuna 11 – Maia Sandu a furat miliardul și a pus pe spatele cetățenilor întoarcerea lui

Adevăr: Maia Sandu este un om cinstit, care nu a furat niciun bănuț în viața ei și care a luptat mereu pentru dreptate. Cât era ministru al educației, a redus corupția de 2 ori, în timp ce, pe ascuns, hoții furau miliardul din bănci. Când a devenit prim-ministru, Maia Sandu a început lupta cu corupția în toate domeniile, a pornit reforma procuraturii și justiției tocmai pentru ca toți cei vinovați de furtul miliardului să fie pedepsiți, iar banii întorși oamenilor.

Dacă Maia Sandu lua măcar un bănuț ilegal, Plahotniuc cu Dodon o puneau demult la închisoare.

Minciuna 12 – Maia Sandu a distrus blocul ACUM

Adevăr: Maia Sandu este unicul politician care nu a atacat niciodată partenerii, nici din Platforma DA, nici din alte partide de pe dreapta, căci înțelege cât de importantă este unitatea.

PAS vede în continuare Platforma DA ca pe cel mai important partener, cu care votează toate deciziile împreună în Parlament și cu care speră să facă majoritate după alegerile parlamentare anticipate. PAS face apel la toate forțele proeuropene să nu se atace între ele.

Minciuna 13 – Maia Sandu vrea să vândă pământurile noastre străinilor

Adevăr: Maia Sandu este împotriva vânzării de pământuri străinilor. Mai mult, va cere confiscarea pământurilor funcţionarilor corupţi şi întoarcerea lor statului. începând cu pământurile obţinute ilegal de Dodon.

Pe vremea când Dodon era Ministru, cetățeanul rus Vaja Jhashi, prietenul lui Plahotniuc, a pus mâna pe 60.000 de hectare de pământ moldovenesc (suprafață echivalentă cu 5 orașe Chișinău).

Maia Sandu a oprit vânzarea pământurilor către străini, când a anulat legea de vânzare a cetățeniei „prin investiții”. Această lege făcută de Plahotniuc împreună cu Dodon acorda, pentru bani, cetățenia Republicii Moldova oricărui străin anonim, care așa putea cumpăra pământ.

În plus, Dodon, cu mâna fratelui său, cumpără terenuri din Moldova pe banii milionarului rus Igor Chaika și își face iazuri pe ele. Socialiștii au inventat această minciună pentru că să ascundă faptul ruşinos că pe timpul mandatului său, Dodon a devenit unul din cei mai mari proprietari de pământuri din Moldova.

Minciuna 13 – Guvernul Sandu l-a eliberat pe Filat din închisoare

Adevăr: Guvernul Sandu a fost demis pe 12 noiembrie de către socialiști și PD, iar Filat a fost eliberat pe 3 decembrie, în timpul Guvernului Chicu.

Guvernul Chicu a fost votat pe 14 noiembrie. La 19 zile de la învestirea Guvernului Chicu, Vlad Filat a fost eliberat înainte de termen, în baza unei încheieri a judecătorului Victor Rațoi de la Judecătoria Chișinău – cel care la 18 octombrie 2015 a emis mandat de arest preventiv pentru 30 de zile pe numele lui Filat. Filat urma să stea în închisoare 9 ani, dar a stat 4 ani și 2 luni și pe 3 decembrie 2019 a fost eliberat.