false legea marțială și mobilizarea vor continua în Ucraina/REUTERS

Președintele Vladimir Zelensky a propus Radei Supreme să prelungească perioada legii marțiale în Ucraina cu 90 de zile.

Acest lucru este menționat pe portalul oficial al Parlamentului.

Șeful Statului a propus deputaților poporului pe 25 mai să prelungească perioada legii marțiale cu 90 de zile. Propunerea este motivată de continuarea agresiunii armate pe scară largă a Federației Ruse împotriva Ucrainei. Anterior, Rada a prelungit legea marțială timp de 30 de zile.

La 24 februarie, Zelensky, prin decretul său, a impus legea marțială în legătură cu începutul unei invazii pe scară largă a Rusiei în Ucraina. După aceea, Parlamentul a prelungit perioada legii marțiale de mai multe ori la inițiativa Președintelui – acum acest stat continuă în Ucraina până pe 25 mai.

În timpul legii marțiale, este permis un regim special de intrare și ieșire în țară, este restricționată libertatea de circulație a cetățenilor, străinilor și apatrizilor, precum și circulația vehiculelor. O stare de asediu este stabilit.

Citește și:  Pushilin vrea să demoleze Azovstal: ocupanții distrug dovezile înainte de sosirea APU Pushilin vrea să demoleze Azovstal: ocupanții distrug dovezile înainte de sosirea APU luptătorii ucraineni au distrus un alt avion rusesc (video) Luptătorii ucraineni au distrus un alt avion rusesc (video) src=”/wp-content/uploads/2022/05/stalo-izvestno-na-skolko-v-ukraine-prodljat-voennoe-polozhenie-i-mobilizaciju-040e920.jpg “width =” 370 ” height = “130” lazy = ” 1 “alt =” armata rusă sapă în regiunea Luhansk, așteptând contraofensiva APU”/> Armata rusă sapă în Regiunea Luhansk, așteptând o contraofensivă a Forțelor Armate din Ucraina invadatorii au adus peste 500 de persoane din Mariupol în tabăra de filtrare pentru deportare Ocupanții au adus peste 500 de persoane din Mariupol în tabăra de filtrare pentru deportare militarii care au trădat Ucraina în 2014 sunt mobilizați în Crimeea - Ministerul Afacerilor Interne militarii care au trădat Ucraina în 2014 sunt mobilizați în Crimeea – Ministerul Afacerilor Interne

De asemenea, în perioada legii marțiale, este posibilă interzicerea activităților anumitor partide politice sau asociații obștești care lucrează împotriva independenței Ucrainei.

În același timp, mobilizarea bărbaților pentru serviciul în Forțele Armate ale Ucrainei va continua în țară. Cu toate acestea, va fi selectiv, deoarece, potrivit lui Roman Gorbach, șeful Departamentului de personal al Comandamentului Forțelor Terestre AFU, armata noastră are 100% personal în ceea ce privește personalul.

ajută proiectul sprijină-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.