veteranii îi cer lui Putin să-și amintească conștiința/Screenshot youtube.com veteranii îi cer lui Putin să-și amintească conștiința/Screenshot youtube.com

Veterani Kiev al doilea război mondial sunt de asteptare pe președintele rus Vladimir Putin pentru a da posibilitatea de a ieși din încercuirea soldaților ucraineni staționate la Azovstal. 

Veteranii au postat un apel către președintele Federației Ruse pe web, relatează UP.

“Logica lui Hitler era clară, voia să distrugă toate națiunile. Nu este clar de ce ne-ai atacat. Nu am cerut nimic și nu v-am impus regulile noastre”, spune Alexandra Romanchikova, veterană a celui de-al doilea război mondial, care a fost asistentă medicală în timpul războiului și a găsit Leningradul asediat.

Veteranii sunt șocați că rușii care au luptat cot la cot cu ucrainenii împotriva Germaniei Naziste ucid copii pe teritoriul Ucrainei. 

“Războiul este distrugerea poporului”, spune Alexey Tkachenko, care a servit în Crimeea în timpul războiului. 

veteranii care au supraviețuit celui de-al doilea război mondial fac apel la conștiința autorităților ruse. 

“Am apărat în 41-45 de la un ticălos teribil. Nu fi un astfel de personaj negativ. Deveniți o ființă umană. Eliberați-l de dragul victoriei noastre, pe care am falsificat-o și noi”, spun veteranii. 

“ce cuvinte să alegi? Vrei să îngenunchem în fața ta? Suntem pregătiți, dar lăsați-i pe acești oameni să plece.”

Citește și:  evacuarea de ieri a civililor din Azovstal a costat viața a 3 apărători, încă 6 au fost răniți Evacuarea de ieri a civililor din Azovstal a costat viața a 3 apărători, încă 6 au fost răniți APU a respins 8 atacuri inamice în est: inamicul continuă să blocheze benzinăria APU a respins 8 atacuri inamice în est:inamicul continuă să blocheze Azovstal  Zelensky a spus Cine a fost implicat în salvarea armatei ucrainene de la Azovstal Zelensky a spus Cine a fost implicat în salvarea armatei ucrainene de la Azovstal

situația de la Azovstal:

La 1 mai, a început evacuarea civililor din uzina Mariupol Azovstal. În aceeași zi, președintele Vladimir Zelensky a anunțat că aproximativ 100 de persoane au plecat la Zaporozhye. 

Potrivit primarului din Mariupol Vadim Boychenko, peste 100 de civili au fost scoși din adăposturile de bombe de pe teritoriul Azovstal pe 2 mai.

Miercuri, 4 mai, 344 de persoane au fost evacuate ca parte a coridorului umanitar Mariupol. Acestea sunt femei, copii și bătrâni din Mariupol, Mangush, Berdyansk, Tokmak și Vasilevka. Toți au ajuns în Zaporozhye.

În ciuda evacuării populației civile, ocupanții au început să asalteze Azovstal. Pe 5 mai, au efectuat un atac activ pentru a treia zi, nu au putut fi “eliminați”.

Începând cu 6 mai, aproape 500 de persoane au fost deja salvate din Mariupol, a început o nouă evacuare din Azovstal. În această zi, ocupanții au lovit o mașină pentru a evacua civilii din fabrică, sunt morți și răniți. Ulterior,” Azov ” a arătat consecințele bombardării vehiculului de evacuare.

Pe 7 mai, apărătorii lui Mariupol au ieșit la armata rusă cu un steag alb pentru a evacua civilii. De asemenea, a devenit cunoscut faptul că evacuarea de ieri a civililor din Azovstal a costat viața a 3 apărători și încă 6 au fost răniți.

pe 7 mai, toate femeile, copiii și vârstnicii care se aflau pe teritoriul Azovstal au fost evacuați.

ajută proiectul sprijină-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *