în Ucraina, APU a distrus zeci mai mulți ocupanți/foto UNIAN în Ucraina, APU a distrus zeci mai mulți ocupanți/foto UNIAN

Noaptea în sud, armata ucraineană a eliminat 46 de ocupanți, echipamente inamice și un depozit de muniții.

Acest lucru a fost anunțat de vorbitorul Comandamentului operațional “Sud” al Forțelor Armate ale Ucrainei Vladislav Nazarov într-un mesaj video transmis jurnaliștilor.

“Luptele continuă în zona noastră operațională, situația este dinamică și tensionată. În timpul nopții, inamicul a continuat încercările de dezvoltare aeriană, pentru care a fost lipsit irevocabil de un alt “Orlan-10″. Inamicul continuă tactica insidioasă a loviturilor de rachete de noapte”, a spus el.

Nazarov a reamintit că noaptea în regiunea Mykolaiv, o rachetă de croazieră din sistemul de rachete Tochka-U a atacat orașul Novy Bug.

“După ce a intrat în cartierele rezidențiale și de birouri din Centrul orașului, rănind 2 civili, provocând distrugeri semnificative, inamicul s-a grăbit să răspândească mesaje false prin intermediul propagandei sale despre sosirea trupelor noastre la postul de comandă și distrugerea conducerii, o acumulare mare de tancuri și arme de artilerie”, a adăugat el.

Potrivit vorbitorului comenzii, noaptea și în zori inamicul a atacat regiunea Odessa de două ori cu Aviație strategică.

Astfel, rachetele X-22 au fost trase de la aeronavele Tu-22, dintre care una a fost distrusă de forțele de apărare aeriană, iar a doua a lovit un pod inactiv peste estuarul Nistrului, pe care invadatorii îl atacă pentru a șaptea oară.

“Unda de șoc a deteriorat mai multe case private din apropiere. Nu există victime civile. Restaurarea căii ferate deteriorate și a suprafeței drumului podului va necesita timp și resurse semnificative și nu este încă fezabilă și imposibilă”, a spus el.

Nazarov a adăugat că, potrivit rezultatelor executării sarcinilor de tragere de către unitățile ucrainene de rachete și artilerie, pierderile inamicului în timpul nopții s-au ridicat la 46 de ocupanți, 8 tancuri T-62, 2 obuziere de 122 mm, 2 lansatoare de rachete multiple Grad, vehicule auto și blindate, precum și un depozit de muniții.

Amintiți-vă că Rusia a invadat teritoriul Ucrainei dimineața devreme pe 24 februarie.

Trupele rusești au bombardat mai întâi facilitățile militare, apoi au atacat locuințele civile. ONU a raportat că, datorită acțiunilor ocupanților din țara noastră, decesele a peste 3.380 de persoane au fost deja documentate. 

Soldații ucraineni au dat o mustrare demnă inamicului, în special, pe 28 mai, Vladislav Nazarov a raportat că în sud forțele noastre armate au lansat o contraofensivă, iar inamicul a suferit pierderi grave și a preluat apărarea în poziții neprofitabile și sub-echipate.

potrivit Statului Major General al Forțelor Armate din Ucraina, începând cu 30 Mai, aproximativ 30 de mii 350 de dușmani au fost eliminați în țara noastră.

ajută proiectul sprijină-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.