Fire spotter a ajutat la acoperirea aerodromurilor și a Căilor Ferate/SBU photo Fire spotter a ajutat la acoperirea aerodromurilor și a Căilor Ferate/SBU photo

SBU a reținut un agent FSB care colecta informații despre funcționarea aerodromurilor și a instalațiilor Căii Ferate Nipru din regiune. Trădătorul a fost, de asemenea, interesat de locațiile și mișcările unităților AFU și Theroboroni. 

Acest lucru a fost raportat de către serviciul de presă al SBU.

El a transmis toate informațiile serviciilor speciale rusești prin canale de comunicare închise. În “rapoartele” sale, omul a descris în detaliu fiecare obiect cu teritoriul adiacent, a indicat coordonatele sale cu înregistrare foto și video.

Ocupanții au folosit informațiile pe care le-au primit pentru a efectua sabotaje și atacuri masive de artilerie asupra infrastructurii critice.

Potrivit anchetei, trădătorul s-a dovedit a fi angajat al uneia dintre firmele private de securitate din Nipru. El sa dat cu vederi radicale pro-Kremlin, pe care a încercat să le impună concetățenilor. Spotterul a fost recrutat după începerea unui război pe scară largă. El a primit o ofertă de cooperare prin intermediul mesagerului telefonic.

s-a constatat că trădătorul avea mijloace de comunicare cu dovezi ale colectării datelor. Bărbatul a fost luat în custodie.

vom reaminti, a doua zi ofițerii de aplicare a legii au reținut un observator care a vizat rachete către ruși în Mykolaiv.

ajută proiectul sprijină-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.