consecințele bombardării Kharkiv/foto REUTERS

În trei săptămâni de la începutul unui război cu drepturi depline în Ucraina, armata rusă a distrus mai mult de o jumătate de mie de facilități sociale pe teritoriul Ucrainei. Aceste date sunt furnizate pe site – ul “Tribunalul Kharkiv-Nuremberg 2022”, unde sunt colectate faptele crimelor armatei lui Putin împotriva poporului ucrainean.

 În special, potrivit Nuremberg 2022, în perioada 24 Februarie-17 martie 2022, 117 spitale și 5 maternități au fost distruse din cauza bombardamentelor rusești și a atacurilor cu bombă. 400 de școli și grădinițe au fost avariate sau distruse complet. Au fost afectate 28 de biserici, dintre care majoritatea sunt KPC ale Patriarhiei Moscovei.

 fals

După cum sa raportat, Proiectul Internațional de voluntariat kharkivtribunal.org înregistrează și distribuie informații la nivel mondial despre faptele crimelor armatei ruse împotriva populației civile din Ucraina. Scopul proiectului este de a pregăti o bază pentru Tribunalul Militar Internațional asupra criminalilor de război ai lui Putin.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.