partea ucraineană este pregătită pentru posibile provocări rusești în timpul exporturilor de cereale, menționată în APU/foto UNIANPartea ucraineană este pregătită pentru posibile provocări rusești în timpul exporturilor de cereale, a remarcat forțele armate ucrainene/foto Unian

Ucraina este pregătită pentru provocările Federației Ruse în timpul exporturilor de cereale din porturile ucrainene.

Natalia Gumenyuk, șeful Centrului Comun de presă Coordonator al forțelor de apărare din sudul Ucrainei, a declarat Acest lucru în aerul teledonului Informațional, răspunzând la întrebarea dacă Ucraina ar trebui să se pregătească pentru provocările Federației Ruse atunci când exportă cereale din porturi.

“Suntem întotdeauna pregătiți pentru provocări, deoarece țara teroristă este deja cunoscută în lume prin definiția sa. Iar atacul cu rachete de astăzi asupra regiunii Odesa este o dovadă a acestui fapt”, a spus ea.

Potrivit lui Gumenyuk, operațiunea de export de cereale este prevăzută cu o componentă militară, iar “modul de tăcere” va fi cel mai bun pentru aceasta.

“Știm despre trădarea inamicului, înțelegem că nu puteți avea încredere în cei care nu respectă acordurile lor”, a adăugat ea.

În același timp, Gumenyuk nu a spus exact care ar fi răspunsul dacă Federația Rusă ar ataca o navă cu cereale ucrainene, dar și-a exprimat speranța pentru o reacție “absolut adecvată” din partea comunității mondiale.

“Este imposibil de prezis într-o perspectivă largă aici, dar acordurile și garanțiile internaționale sunt obținute astfel încât întreaga comunitate mondială interesată de rezolvarea crizei alimentare să fie implicată și implicată eficient”, a spus ea.

Citește și:  recolta ucraineană din acest an este în pericol de a fi de două ori mai mică-Zelensky (video) Recolta ucraineană din acest an este în pericol de a fi de două ori mai mică – Zelensky (video)prețurile la alimente în Ucraina sunt în creștere: cât costă laptele și untul prețurile la alimente în Ucraina sunt în creștere: cât costă laptele și untul

Reamintim că pe 22 iulie a fost semnat un acord la Istanbul privind deblocarea porturilor ucrainene Odessa, Chernomorsk și Yuzhny pentru exportul de cereale și alte produse agricole.

Ministrul Infrastructurii din Ucraina Alexander Kubrakov și Ministrul Apărării al Rusiei Serghei Shoigu au semnat acorduri identice separate cu ONU și Turcia.

controlul asupra porturilor Odessa, Chernomorsk și Yuzhny rămâne în întregime cu partea ucraineană.

Începând cu 15 iunie, Ucraina trebuia să exporte aproximativ 20 de milioane de tone de cereale din recolta veche.

Pe 29 iulie, Kubrakov a anunțat că 10 nave cu cereale ucrainene în porturile Odessa și Chernomorsk erau deja pregătite pentru expediere.CNN Turk a raportat că prima navă cu cereale ucrainene ar trebui să ajungă în apele teritoriale ale Turciei miercuri, 3 August.

ajută proiectul sprijină-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.