potrivit lui ekpert, gruparea Armatei bieloruse este întinsă din regiunea Kiev până la granița de vest a Ucrainei/foto REUTERSPotrivit Ekpert, gruparea Armatei din Belarus este întinsă de la regiunea Kiev la granița de vest a Ucrainei/foto de REUTERS

Mikhail Samus, director adjunct al Centrului pentru Afaceri Internaționale al Armatei, conversiei și dezarmării, a povestit cât de periculoasă este gruparea militară adunată de Belarus în apropierea frontierei ucrainene.

El și-a exprimat opinia în acest sens într-un interviu acordat TSN.

Potrivit acestuia, gruparea Armatei bieloruse se întinde de la regiunea Kiev până la granița de vest a Ucrainei, dar nici măcar nu are un prim eșalon cu drepturi depline, să nu mai vorbim de al doilea. Expertul este încrezător că apărătorii ucraineni care se află în acea regiune vor face față numărului de militari din Belarus.

“Demonstrația este așa, spun ei, trebuie să desfășurați toate forțele armate, să le luați din sud și Donbass și să le trageți spre nord”, a spus Samus. “Dacă rușii trag peste forțele care se aflau în nord, că s-au adunat înainte de 24 februarie și au efectuat această “operațiune eșuată”, atunci va exista cu adevărat pericolul unei operațiuni majore de către Belarus și Rusia din direcția nordică.”

După cum a menționat Samus, pentru o operațiune militară reală, Rusia trebuie să obțină un succes strategic în Donbas, iar acest lucru nu se va întâmpla, expertul este sigur.

Reamintim că pe 16 iunie, președintele Ucrainei Volodymyr Zelensky a instruit să verifice disponibilitatea de apărare în patru regiuni în cazul unei invazii de pe teritoriul Belarusului.

și pe 17 iunie, Lukașenko a amenințat să lovească Kiev.

ajută proiectul sprijină-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.