apărătorii Azovstal țin pe/foto/foto t.me/polkazov Apărătorii Azovstal țin/foto/foto t.me/polkazov apărătorii lui Azovstal se mențin, dar situația cu soldații răniți este foarte dificilă.

Acest lucru a fost anunțat de comandantul brigăzii 12 operaționale a Gărzii Naționale a Ucrainei Denis Shlega, care se află la Azovstal, în aerul teletonului Informațional.

“Cu toții ne luptăm și ne menținem, dar situația cu răniții noștri este mult mai gravă, deoarece există foarte puține medicamente și instrumente medicale, nu sunt suficiente. În prezent, 600 de apărători răniți au nevoie de asistență medicală, 40 de persoane sunt în stare foarte gravă. Am dat deja totul, de la trusele noastre personale de prim ajutor la spitalul nostru de câmp”, a subliniat Shlega.

Comandantul Brigăzii a 12-a a Gărzii Naționale a adăugat informații cu privire la bombardarea de astăzi a lui Azovstal cu ajutorul bombelor termice de către inamic.

“Nu este prima dată când astfel de muniții – bombe termice – sunt folosite împotriva noastră. Inamicul rus folosește aviația și artileria împotriva noastră, dar noi încă oferim un răspuns decent inamicului”, a spus Shlega.

Comandantul Brigăzii a 12-a a Gărzii Naționale a spus că ieri apărătorii Mariupolului au avut ocazia să vadă un mic fragment din anunțul Victoriei grupului ucrainean Kalush Orchestra la Eurovision 2022.

“Am fost cu toții fericiți pentru câștigătorii noștri. În numele meu și în numele tuturor băieților noștri, vreau să felicit Kalush Orchestra pentru victorie și să le mulțumesc pentru sprijin”, a subliniat Shlega.

După cum a raportat UNIAN, după evacuarea civililor din catacombele Azovstal din Mariupol, trupele rusești nu opresc încercările de a profita de fabrica în care se apără soldații ucraineni.

Pe 11 mai, vicepremierul Irina Vereshchuk a spus că aproximativ o mie de luptători ar putea fi pe teritoriul Azovstal, jumătate dintre ei răniți grav.

Pe 13 mai, Președintele Vladimir Zelensky a anunțat că Ucraina oferă Rusiei diverse mecanisme pentru exportul luptătorilor ucraineni din Azovstal.

Pe 15 mai, Grupul Kalush Orchestra, care a câștigat Eurovision Song Contest 2022 la Torino, Italia, imediat după performanța sa în marea finală a cerut salvarea apărătorilor uzinei Azovstal și Mariupol. Toate acestea au fost transmise în direct pe concurs în multe țări din întreaga lume.

ajută proiectul sprijină-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.