Decojirea Chernihiv/foto Unian, Arsen Petrov

Polițiștii de frontieră, împreună cu alți apărători ucraineni, se pregătesc pentru o posibilă re-invazie a Rusiei din nord. Acum, ocupanții acoperă în mod regulat teritoriile regiunilor Chernihiv și Sumy din apropierea graniței. Ei “nu au nici un concept al regulilor de angajare”, astfel încât luptătorii ucraineni au în vedere cel mai rău dintre scenariile potențiale.

Astfel de gânduri au fost împărtășite de soldații noștri într-o conversație cu Washington Post. Publicația a pregătit un material despre cum stau lucrurile la granița cu Rusia în regiunea Chernihiv.

Acum are loc un război transfrontalier în regiune. Rușii bombardează satele ucrainene cu tancuri, artilerie și alte echipamente.

“Granița nu va mai fi niciodată la fel. Dacă mai devreme exista doar un șanț de tanc, acum toate acestea vor fi exploatate”, a spus comandantul uneia dintre unitățile de grăniceri, Serghei Khomenko.

El și subordonații săi trăiesc în mlaștini și păduri de-a lungul graniței. În plus față de ruși, ei trebuie să lupte cu ” țânțarii de mărimea unui pumn.”

Au trecut șapte săptămâni de când ocupanții au fost alungați din regiunea Chernihiv. Oamenii au început să se întoarcă acasă, dar comandantul adjunct al GPSU din regiune, Alexander Sereda, spune că se grăbesc prea mult. Acum, de la două la opt cochilii cad pe teritoriul regiunii în fiecare zi.

“În orice caz, ne pregătim pentru o posibilă re-invazie. Ne atacă pozițiile și orașele. [Rușii] nu au nicio idee despre regulile angajamentului”, a spus Sereda.

“Acum granița este inundată de râuri de sânge. Acesta este un monument al morților. Această linie este acum asociată cu vieți sacrificate”, a rezumat Sereda.

Reamintim că astăzi, pe 25 mai, șeful administrației militare regionale Chernihiv Vyacheslav Chaus a confirmat bombardarea constantă a zonelor de frontieră din regiune. Rușii deschid focul atât ziua cât și noaptea. O situație similară s-a dezvoltat în regiunea Sumy: astăzi inamicul a tras pe terenurile a trei comunități din regiune, una dintr-un avion.

războiul Federației Ruse împotriva Ucrainei

ajutați proiectul Susțineți-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.