consecințele bombardării Mykolaiv de către ocupanții ruși/fotografie de REUTERSConsecințele bombardării Mykolaiv de către ocupanții ruși/foto REUTERS

ca urmare a atacului cu rachete de dimineață asupra Mykolaiv, aproximativ 20 de case au fost avariate, una dintre ele arsă la pământ.

Acest lucru a fost raportat de primarul Nikolaev Alexander Senkevich.

“O zonă rezidențială obișnuită a fost atacată din nou. Aproximativ 20 de case au fost avariate, una dintre ele arsă la pământ. Doar printr-un miracol nu au existat victime (o persoană a primit răni de șrapnel)”, a menționat el.

Potrivit primarului, electricitatea a fost deja restaurată în zona bombardamentului, precum și alimentarea cu gaz a fost parțial restaurată (acum există 17 apartamente fără gaz – există o distrugere semnificativă a locuințelor acolo).

El a clarificat că fiecare casă a fost inspectată de angajații administrației districtului Central și a făcut certificate de daune.

Senkevich a adăugat, de asemenea, că procurorii Parchetului raional al orașului Nikolaev împreună cu ofițerii de poliție și experții au examinat locul bombardamentului.

Au fost inițiate proceduri penale cu privire la încălcarea legilor și obiceiurilor de război (Partea 1 a articolului 438 din Codul Penal al Ucrainei).

După cum a raportat UNIAN, în dimineața zilei de 18 mai, inamicul a lansat un atac cu rachete asupra Mykolaiv. Drept urmare, a avut loc o distrugere și a izbucnit un incendiu într-un sector rezidențial privat din cartierul Ingul al orașului.

Potrivit salvatorilor, ca urmare a grevei cu rachete, o persoană a primit răni de șrapnel.

ajutați proiectulSusțineți-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *