Cum Ucraina fixează rachetele inamice/foto facebook.com/GeneralStaff.ua

A 4-a săptămână de invazie militară a Rusiei în Ucraina este în curs de desfășurare. Majoritatea cetățenilor s-au obișnuit deja cu semnalul de alarmă de aer, iar cineva, în general, fără panică, continuă să-și desfășoare activitatea.

Dar el face o sarcină extrem de importantă – notifică locuitorii unui posibil pericol. Despre sosirea unui avion inamic sau a unei rachete. Cum funcționează exact sistemul și cât timp trebuie să se ascundă de la începutul sirenei, a declarat purtătorul de cuvânt al Forțelor Aeriene ale Forțelor Armate din Ucraina, Yuri Ignat, într-o conversație cu UP.

Cum sunt detectate amenințările

Unitățile Radar ale Forțelor Aeriene sunt responsabile pentru identificarea amenințărilor aeriene: înregistrează toate țintele aeriene atât în Ucraina, cât și dincolo de granițele sale. Invadatorii au lovit primele lovituri în dimineața zilei de 24 februarie, distrugându-le efectiv. Au fost restaurate, dar acum APU vede unele obiective doar parțial.

În același timp, este imposibil să identificăm toate amenințările. În special, au existat cazuri când racheta a sosit, dar nu a existat nici o sirenă. Acest lucru se poate întâmpla atunci când racheta zboară sub antenă, de exemplu, în albia râului Nistru. Cu toate acestea,” majoritatea covârșitoare ” a PV-ului nostru este încă monitorizată. Deși inamicul încearcă să ascundă cât mai mult mișcarea obiectelor sale aeriene.

Apărarea aeriană ucraineană doboară aproximativ 10% din rachetele inamice. În același timp, Ucraina doboară rachete de croazieră chiar și cu o rachetă de la un avion de luptă.

cât timp este acolo pentru a ascunde

Câteva minute, sau poate chiar mai puțin de un minut, trec între momentul fixării aeronavei /rachetei și lansarea efectivă a sirenei. De fapt, acesta este un apel telefonic prin comunicare specială, după care autoritățile locale pornesc sirena.

alarma indică faptul că:

De exemplu, dacă o rachetă zboară de la Marea Neagră la Kiev cu o viteză de 800 km/h, atunci locuitorii capitalei au ~ o oră de timp pentru a scăpa. 

Cu toate acestea, acest lucru este doar cu condiția ca acesta să atingă încă ținta și să nu fie doborât de apărarea aeriană ucraineană.

cum sunt determinate orașele în care sirena pornește

Forțele Aeriene înregistrează cursul aproximativ al rachetei, presupunând că în acest proces își poate ajusta cursul (sau poate dispărea complet de pe radar). De exemplu, acesta a fost cazul rachetelor care au zburat spre Vinnița – mergea de-a lungul Nistrului, iar în Mogilev-Podolsk s-a întors brusc spre dreapta chiar pe Vinnița.

Deci, dacă o rachetă zboară de la Marea Neagră la Vinnița, alarma este anunțată pentru prima dată la Odessa, urmată de Nikolaev Irakul uman al lui Tulchin, Irakul Nemirov al lui Vinnița. Zhytomyr și Lutsk pot fi situate în spatele Vinnytsia.

Apărătorii ucraineni doboară mai multe avioane inamice în fiecare zi. Până în a patra săptămână de război, inamicul pierduse deja o treime din aeronava sa. În același timp, în ultimele zile au fost înregistrați din ce în ce mai puțini piloți reținuți. Acest lucru poate însemna că, înainte de plecare, aceștia sunt privați de posibilitatea de a se scoate pentru a scăpa.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.