inamicul a ales tactica intimidării/fotografie president.gov.ua

Forțele Armate ale Ucrainei au dezvoltat măsuri pentru a minimiza distrugerea populației civile de către rachetele rusești.

După cum relatează corespondentul UNIAN, acest lucru a fost anunțat la un briefing de la Kiev de către șeful adjunct al Statului Major al Comandamentului Forțelor Terestre ale Forțelor Armate ale Ucrainei, generalul de brigadă Alexander Gruzevich.

El a menționat că trupele rusești lansează atacuri cu rachete în Ucraina din Marea Neagră și din Belarus. 

“Un sistem eficient a fost dezvoltat acum. Încercăm să urmărim și să distrugem rachetele care se apropie. Dar tu însuți înțelegi că acest sistem nu funcționează întotdeauna, pentru că dacă racheta se află pe o traiectorie scăzută, este foarte dificil să o urmărești”, a spus Gruzevich. 

“Acum au fost elaborate o serie de măsuri care, de exemplu, astăzi vor face imposibilă lansarea de atacuri cu rachete sau vor minimiza posibilitatea de a lovi populația civilă cu rachete”, a subliniat el.

Potrivit acestuia, inamicul a ales tactica intimidării. 

“El și-a eșuat complet sarcinile, așa-numitul “blitzkrieg”, așa că urmează calea de a lansa lovituri puternice de rachete asupra obiectelor civile, asupra întregii infrastructuri”, a spus Gruzevich. 

“în viitorul apropiat, vor fi efectuate trageri din sistemele de artilerie, precum și lansatoare de rachete multiple, dar nu vor mai ajunge la Kiev. Aceste măsuri au fost deja planificate și sunt deja luate”, a spus el.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.