Ministerul britanic al Apărării a menționat că APU a dat o lovitură serioasă capacităților ocupanților Armatei  photo Unian, Arsen PetrovMinisterul britanic al Apărării a menționat că APU se ocupă o lovitură serioasă la capacitățile armatei de ocupanți foto UNIAN, Arsen Petrov

Războiul din Ucraina provoacă daune grave unora dintre cele mai pregătite unități de luptă ale armatei ruse. 

Acest lucru este raportat de Ministerul britanic al Apărării într-o actualizare privind războiul din Ucraina, relatează Voice of America.

Se observă că cel puțin unul dintre cele mai moderne tancuri rusești T-90m a fost distrus în luptă. Acest rezervor, introdus în 2016, a îmbunătățit armura, un tun modernizat și sisteme îmbunătățite de navigație prin satelit. Federația Rusă are aproximativ o sută de astfel de tancuri în serviciu, inclusiv sunt implicate în războiul din Ucraina.

“Conflictul din Ucraina provoacă daune grave unora dintre cele mai pregătite unități de luptă și celor mai moderne mijloace ale Rusiei. După acest conflict, Rusia va avea nevoie de timp și bani considerabili pentru a-și reconstrui forțele armate”, a declarat Ministerul britanic al Apărării, subliniind că ar fi dificil pentru Federația Rusă să facă acest lucru din cauza sancțiunilor.

De asemenea, ofensiva de succes a Forțelor Armate ale Ucrainei la nord și est de Harkov, unde ucrainenii au eliberat mai multe așezări, a fost raportată de Institutul pentru studiul războiului, un centru analitic din Washington.

“Această operațiune ucraineană se dezvoltă într — o contraofensivă de succes, mai largă-spre deosebire de contraatacurile mai localizate pe care forțele ucrainene le-au efectuat pe tot parcursul războiului pentru a asigura terenul cheie și a perturba operațiunile ofensive ale Rusiei”, se arată în declarație.

Analiștii militari subliniază că forțele armate ucrainene recuceresc Teritoriul de-a lungul unui arc larg în jurul Harkovului, demonstrând “disponibilitatea armatei ucrainene de a concentra forțele necesare pentru astfel de operațiuni ofensive la scară largă, în loc să desfășoare aceste forțe disponibile pentru apărare în estul Ucrainei, ceea ce indică în continuare încrederea armatei ucrainene în a se opune operațiunilor rusești în curs de desfășurare în zona Severodonetsk.”

După cum a raportat UNIAN, Ministerul Apărării al Ucrainei a raportat distrugerea unei alte nave rusești. “În zona insulei ucrainene Zmeiny, complexul de atac fără pilot Bayraktar TB2 al flotei Naționale a lovit barca de aterizare a rușilor project 11770 Serna și două sisteme de rachete antiaeriene Tor”, se arată pe pagina oficială de Twitter a Ministerului.

ajută proiectul sprijină-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *