întoarcerea invadatorilor la Kiev este posibilă numai în caz de mare succes în est/foto Alexander TitÎntoarcerea ocupanților la Kiev este posibilă numai în caz de mare succes în Est/fotografie de Alexander Sinitsa

Trupele ruse pot încerca să recucerească Kievul, dar numai dacă au succes în regiunile estice ale Ucrainei.

această opinie a fost exprimată de consilierul șefului Biroului Președintelui Ucrainei Alexey Arestovich într-un interviu cu Dmitry Gordon.

El a explicat ce a vrut să spună prin”mare succes în est.”

“Aceasta înseamnă că nu ne-au forțat doar să ne retragem din Severodonetsk și Lisichansk acolo, ci au înconjurat și au învins un grup de câteva zeci de mii de trupe. Ceea ce este absolut nerealist în ceea ce privește raportul forțelor părților, conform conturului, în funcție de capacitatea lor de a lupta, Doamne iartă-mă și în funcție de abilitățile noastre. Este nerealist”, a spus Arestovich.

Citește și:  explozii au fost auzite în regiunea Kiev: COVA a numit motivul Explozii au fost auzite în regiunea Kiev: COVA a numit motivul nu vom lupta: Belarusii sunt calmați după amenințările lui Lukashenka de a lovi Kievul “Nu vom lupta”: Belarusii sunt liniștiți după amenințările lui Lukashenka de a lovi Kievul Rusia amenință să lovească Centrul de luare a deciziilor din Kiev în cazul unui atac asupra obiectelor din Federația Rusă Rusia amenință să lovească “Centrul de luare a deciziilor” din Kiev în cazul unui atac asupra obiectelor din Federația Rusă

El a subliniat că, deși ocupanții nu au succese semnificative în Donbas, Kievul nu este în pericol.

“Pot lovi cu rachete, dar nu există o ofensivă la sol”, crede Arestovich.

Arestovici a reamintit că în primele săptămâni ale războiului, având în vedere forțele pe care conducerea rusă le-a trimis la Kiev, era sigur că capitala nu va rezista.

“Timp de 15-20 de zile am fost sigur că Kievul va cădea, nu va sta. Cel mai favorabil scenariu pe care l-am văzut este o bancă stângă complet capturată, am distrus poduri și ținem apărarea de-a lungul dealurilor Pechersk, iar undeva se desfășoară lupte grele în zona Shulyavka și KPI. Am crezut că vom păstra această clădire. Adică, doar centrul va rămâne de la Kiev, în care vom organiza o apărare grea”, a spus Arestovici.

Anterior, Mikhail Samus, director adjunct al Armatei, Centrul de conversie și dezarmare pentru Afaceri Internaționale, a spus dacă există o amenințare cu un atac asupra Kievului din Belarus. Expertul consideră că capitalul poate fi sub o nouă lovitură, dar ocupanții nu vor reuși.

Anterior, UNIAN a scris că Rusia a completat stocurile de rachete Kalibr pentru greve asupra Ucrainei de la nave.

la 11 iunie, expertul militar Oleg Jdanov a anunțat că navele rusești se pregăteau pentru lend-lease și a avertizat de noi greve asupra Kievului.

ajută proiectul sprijină-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.