Aeroportul Cernobayevka/REUTERS foto

Consilierul șefului biroului președintelui Alexey Arestovich a explicat fenomenul Cernobayevka, unde armata ucraineană a distrus echipamentul militar și personalul inamic de 8 ori ca urmare a atacurilor aeriene.

Arestovich a spus acest lucru în aerul teletonului de informații.

“Ei au acumulat un grup imens din Crimeea în această direcție-în cazul în care Nikolaev, Odesa. Este de dorit, dar de neatins, ca aceștia să se deplaseze pe două poduri – Podul Antonovsky și podul din Novaya Kakhovka”, a spus el.

Potrivit lui Arestovici, există un pasaj foarte îngust acolo, dar există “un număr imens de ocupanți” și se pot deplasa adânc în Ucraina doar prin “calea capilară”.

“Și oricât te-ai ascunde în stepa deschisă, le găsim în continuare mai des decât și-ar dori”, a adăugat el.

Arestovich a menționat, de asemenea, că în regiunea Kherson, la aerodromul din Cernobayevka, invadatorii ruși acumulează un grup de elicoptere.

“Și un elicopter poate ateriza doar în cinematograf, oriunde doriți, zburați oriunde doriți. Sunt necesare cartografierea topografică a elicopterului și sprijinul aerodromului, astfel încât aceștia sunt obligați să aleagă un aerodrom. Joacă tag, încearcă să se miște pentru a nu sta într-un singur loc, dar nu se pot abține să nu o folosească. Există un astfel de nod acolo și ajung la acest nod și vor ajunge din nou”, a explicat el.

În ceea ce privește planurile inamicului, Arestovici a spus că Kievul rămâne pe lista țintelor prioritare ale invadatorilor ruși.

“Sunt idioți, iar prioritatea de a lua capitala va rămâne cu ei până la ultima, până când vom îngropa ultimul soldat aici. Kievul nu este în pericol. Toate aceste grupuri care le-ar putea ajuta în sud sau în est, ei continuă să dețină în jurul valorii de Kiev. Ei continuă să facă același lucru prost – încearcă să avanseze în mai multe direcțiisimultan cu o distanță de 500-700 km între ele. E sinucidere curată. Aceasta este o mare Cernobayevka. Nu există o persoană curajoasă care să iasă și să spună: “toate acestea nu funcționează, trebuie să facem altceva.” Și din toate celelalte, au trebuit să iasă de aici, pentru că de la bun început nu au avut nicio șansă să învingă Ucraina”, crede consilierul șefului biroului președintelui.

după cum a raportat UNIAN, aerodromul militar din Cernobayevka este folosit de trupele rusești ca post de comandă și loc de adunare pentru avioane și elicoptere. El a fost deja vizat de armata ucraineană de 8 ori.

în același timp, Cernobayevka a devenit obiectul unor meme constante, pe care Arestovich însuși le folosește.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.