Arestovici nu a exclus agresiunea armatei Belarusului/biroul președintelui Ucrainei

Consilierul șefului biroului președintelui Alexey Arestovici a spus care este probabilitatea participării armatei bieloruse la războiul Rusiei împotriva Ucrainei.

el a spus acest lucru în aerul teledonului de informații.

“15-20% (probabilitatea ca Aleksandr Lukașenko va decide să participe la acest război). Conform datelor noastre și în conformitate cu partea belarusă, pe care o cunoaștem din opoziție, de exemplu, mai mult de 60% dintre militarii din Belarus nu doresc să participe în niciun fel la conflictul cu Ucraina. Desigur, dacă li se dă un ordin, sunt oameni militari, vor trece granița, unii vor lupta chiar. Dar mi se pare că această unitate, care va lupta, nici măcar nu va avea timp să obțină experiență militară”, a spus Arestovici.

După cum a raportat UNIAN, pe 20 martie, Ministerul Apărării al Ucrainei a declarat că au fost înregistrate semne de pregătire a Forțelor Armate ale Republicii Belarus pentru o invazie directă a teritoriului Ucrainei. În același timp, Statul Major General al Forțelor Armate din Ucraina a declarat că există o mare amenințare a ofensivei Republicii Belarus în direcția Volyn.

la 21 martie, Ministerul Apărării din Belarus a anunțat că își retrage parașutiștii de la granița cu Ucraina.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.