fotografie ua.depositphotos.com fotografie ua.depositphotos.com

De la începutul invaziei pe scară largă a Federației Ruse în Ucraina, armata ucraineană a pierdut aproximativ 10 mii de morți și aproximativ 30 de mii de răniți.

Acest lucru a fost spus de consilierul șefului Biroului Președintelui Ucrainei Alexey Arestovich într-un interviu cu jurnalistul ucrainean Dmitry Gordon.

“Nu voi spune sigur, dar aproximativ undeva sub 10 mii de oameni au fost uciși. În consecință (răniți – UNIAN) aproximativ 1 la 3”, a spus el.

în același timp, Arestovici a menționat că aproximativ 96-98% dintre militarii răniți sunt returnați înapoi în armată.

Citește și:  armata rusă suferă pierderi semnificative și nu vrea să lupte-Statul Major General Armata rusă suferă pierderi semnificative și nu vrea să lupte-Statul Major General Rusia păstrează 1,5 mii de ucraineni civili în închisori-Vereshchuk Rusia păstrează 1,5 mii de ucraineni civili în închisori-Vereshchuk  soldații ucraineni au respins cu succes asaltul rușilor din regiunea Donetsk - Statul Major General Soldați ucraineni respins cu succes asaltul de ruși în regiunea Donețk-Statul Major General

“Adică, aceștia nu sunt răniții care rămân invalizi pentru totdeauna”, a spus consilierul șefului biroului președintelui.

pierderile Rusiei în Ucraina

Reamintim că, potrivit Statului Major General al Forțelor Armate din Ucraina, de la începutul invaziei pe scară largă, militarii ucraineni au eliminat 33.000 800 de militari ruși.

În plus, începând cu 24 februarie, inamicul a pierdut: 1 mie 477 tancuri, 3 mii 588 vehicule blindate de luptă, 749 sisteme de artilerie, 238 lansatoare multiple de rachete, 98 sisteme de apărare aeriană, 216 aeronave, 181 elicoptere, 601 drone operaționale-tactice, 130 rachete de croazieră, 14 nave/bărci, 2 mii 527 unități de autovehicule și cisterne, precum și 55 de unități de echipament special.

ajută proiectul sprijină-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.