Viktor Medvedchuk/fotografii din rețelele sociale ale lui Vladimir ZelenskyViktor Medvedchuk/fotografii din rețelele sociale ale lui Vladimir Zelensky

Consilierul șefului biroului președintelui Alexey Arestovici consideră că trădătorul Viktor Medvedchuk este de valoare pentru președintele rus Vladimir Putin.

Acest lucru a fost declarat într-un interviu cu Mark Feigin. 

“Pentru că Putin are un sistem de relații băiețești și nu poate permite ca ruda sa să fie “coborâtă” și ținută în temnițe. Pe de altă parte, și cedeze la schimbul cu partea ucraineană. Vrem să schimbăm pentru Mariupol, cei care luptă, de asemenea, cumva din mână, pentru că Mariupol trebuie pedepsit și stors”, a spus el.

Arestovici a asigurat că forțele uriașe au fost aruncate la eliberarea lui Mariupol.

“Este incomod să spunem chiar-prima persoană a globului. Dar nici ei nu pot ajuta încă, inclusiv acei lideri de care depinde Federația Rusă. Aceasta este o dorință fundamentală de a termina… o picătură, o înghițitură de băut.Deci, aici Medvedchuk nu este un atu într-o astfel de situație cu atitudinea lor”, a explicat consilierul șefului PO.

După cum a raportat anterior UNIAN, deputatul Poporului din Partidul deja defunct “platforma de opoziție – pentru viață” Viktor Medvedchuk este suspectat de trădare. Înainte de invazia pe scară largă a Federației Ruse, el era în arest la domiciliu, dar în ajunul atacului rușilor, au apărut informații despre plecarea secretă a soției unui membru al OPZJ Oksana Marchenko în Belarus. Curând Medvedchuk însuși a scăpat.

Ancheta a avut mai multe versiuni operaționale ale locului în care s-ar putea ascunde nașul lui Putin. Dar Procurorul General Irina Venediktova a refuzat să dezvăluie detaliile căutării lui Medvedchuk, a confirmat doar că un grup special a fost implicat în acest scop.

Pe 12 aprilie, Medvedchuk a fost prins când a încercat să scape din Ucraina sub forma Forțelor Armate ale Ucrainei. La început, Kremlinul a pus sub semnul întrebării capturarea nașului lui Putin și a acuzat Ucraina de falsuri.

Mai târziu, Medvedchuk însuși a apelat la Putin și Zelensky cu o cerere de a-l schimba pentru apărători și rezidenți din Mariupol, care se află acum într-un oraș blocat și nu pot părăsi zona de luptă din cauza bombardamentelor regulate ale Federației Ruse. La Moscova, această propunere a fost respinsă.

ajută proiectul sprijină-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *