/foto Unian, Bressonova Ani

Consilierul șefului AP Alexey Arestovici consideră că este puțin probabil ca Rusia să folosească arme nucleare, cu care Putin amenință Ucraina și UE încă din a doua zi a războiului ruso-ucrainean.

El și-a exprimat această opinie în aerul televiziunii ucrainene.

“De fapt, au mers la șantaj nuclear în a doua zi. Dar să vedem. În primul rând, decizia tehnică privind utilizarea armelor nucleare (depinde de – ed.) cel puțin 7 persoane: de la Putin la ofițerul care transformă cheia. Nu cred că acest lanț va funcționa. În al doilea rând, un total (grevă – n. red.) cu arme nucleare asupra Ucrainei – deci un teritoriu mare al Belarusului și o mare parte Europeană vor deveni nelocuibile mulți ani”, a spus Arestovici.

În același timp, el a comparat armele nucleare tactice cu un “atac aerian puternic”: “au făcut o mulțime de astfel de atacuri aeriene în această săptămână.”

“Dacă vor folosi arme nucleare, vor fi impuse sancțiuni împotriva lor, care le vor rupe în două zile. Cred că după aceea Putin va sfârși cu un glonț în spatele capului din propriul său anturaj”, a adăugat Arestovici.

După cum a scris UNIAN, șeful Departamentului de Informații al Ministerului Apărării Kirill Budanov a povestit despre mai multe variante de șantaj nuclear de către ocupanții ruși: “prima este o ardere pe scară largă a pădurilor radioactive, un nor radioactiv se va ridica imediat și va merge în direcția în care bate vântul. Al doilea este utilizarea artileriei pe o instalație de stocare nucleară. Rezultatul va fi același.”

rușii nu sunt primii care recurg la acest tip de șantaj, deoarece în timpul acestui război, Federația Rusă a atacat cu arme centrala nucleară Zaporozhye și Institutul de Fizică și Tehnologie din Harkov.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *