ce au citit ucrainenii pe Wikipedia timp de trei luni de război/fotografia Statului Major General ce au citit ucrainenii pe Wikipedia timp de trei luni de război/fotografia Statului Major General

În cele trei luni ale Marelui Război, cele mai populare articole de pe Wikipedia în limba ucraineană au fost materiale despre invazia rusă, principalul “psihoterapeut” al țării, Alexey Aristovich, și imaginea colectivă a piloților capitalei–Fantoma de la Kiev.

Vorbim despre interogări de căutare în perioada 24 februarie-24 mai, relatează Wikimedia.

Majoritatea ucrainenilor citesc articole legate de războiul pe scară largă dezlănțuit de dictatorul rus Putin, numindu-l “operațiune militară specială  primele zece texte cele mai populare incluse:

blog.wikimedia blog.wikimedia

Se remarcă faptul că articolul despre invazie a devenit unul dintre cele mai vizitate din întreaga istorie a secțiunii Wikipedia ucrainene, a fost vizionat de aproape 2,5 milioane de ori. De exemplu: cel mai popular articol din 2021, “Ucraina”, a primit în total un milion de vizualizări în 12 luni.

În același timp, materialele despre alte războaie în care rușii au fost agresorul sau partea activă a conflictului, în special în Georgia, Cecenia și Siria, au devenit, de asemenea, populare. 

blog.wikimedia blog.wikimedia

În plus, ucrainenii au fost interesați de materiale despre lend-lease, piesa “Oh Luzi chervona Kalina”, sistemul interbancar internațional SWIFT și grupul Orchestrei Kalush, care, reamintim, a câștigat Eurovision Song Contest 2022.

După cum a raportat UNIAN mai devreme, Occidentul pregătește un plan pentru a pune capăt războiului din Ucraina. Vorbim despre determinarea parametrilor aproximativi ai planului de soluționare a păcii. În același timp, Ucraina nu participă la aceste discuții.

ajută proiectul sprijină-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.