Statul Major General a anunțat respingerea atacurilor invadatorilor în trei direcții/facebook.com/GeneralStaff.ua Statul Major General a anunțat respingerea atacurilor invadatorilor în trei direcții/facebook.com/GeneralStaff.ua

Armata forțelor armate din Ucraina a respins atacurile invadatorilor ruși în trei direcții, iar luptele continuă pe alta.

Acest lucru este menționat în informațiile operaționale ale Statului Major General al Forțelor Armate ale Ucrainei pe rețeaua socială Facebook.

Rezumatul spune că, în direcția Harkov, ocupanții au fost concediați lângă vechiul Saltov, Petrovka, Rusul Tishkov, Pechenegs, circulare, pepinieră, Dementievka și Korobochkino. Inamicul a efectuat, de asemenea, atacuri aeriene lângă Mospanovo și Rtischevka. Inamicul a încercat fără succes să avanseze în direcția satului pepinieră.

În plus, în direcția slavă, inamicul a efectuat daune de foc din tancuri, artilerie de butoi și rachete în zonele așezărilor Dolina, Bogorodichnoye, Konstantinovka, Gusarovka, Velikaya Kamyshevakha, Pokrovskoye și altele. În același timp, soldații ucraineni au respins din nou cu succes acțiunile de asalt ale inamicului în zona Bogorodichny.

În direcția Kramatorsk, inamicul a bombardat zonele Kramatorsk, Serebryanka, Verkhnekamensk și Ivano-Darievka cu artilerie. Rușii au lansat rachete și atacuri aeriene lângă Kramatorsk și Slavyansk.

“Acțiunile de asalt din zonele Grigorovka și discutabile s-au încheiat cu pierderi și retragere pentru inamic”, spune rezumatul.

În același timp, în direcția Bakhmut, inamicul încearcă să creeze condiții favorabile pentru stabilirea controlului asupra orașului Bakhmut și a teritoriului centralei termice Uglegorsk prin acțiuni militare. Ocupanții au efectuat bombardamente în zonele așezărilor Berestovo, Veseloye, Yakovlevka, Soledar, Bakhmutskoye, Veselaya Dolina, Kodema, Mayorsk, New York și altele, au provocat atacuri aeriene asupra lui Pokrovsky. Acum, ocupanții efectuează operațiuni de asalt în zona Berestovoye și pe abordările centralei termice Uglegorsk, luptele continuă.

În același timp, inamicul continuă bombardarea sistematică a infrastructurii civile și militare în zonele așezărilor Novobakhmutovka, Avdiivka, Nevelskoye, Krasnogorovka, Vladimirovka, Pavlovka, Prechistovka, Velikaya Novoselka, Zelenoye Pole, Novoukrainka, Olgovskoye, Malinovka, Gulyai-Pole, Preobrazhenka, Zheleznodorozhnoye, Kamenskoye în direcțiile Avdiivka, Novopavlovskoye și Zaporizhia. Atacurile aeriene au fost înregistrate în apropiere de Avdiivka, Kamenskoye și Novoandreevka.

“Invadatorii au eșuat din nou o altă recunoaștere prin luptă în zona Novoselovka a celei de-a doua, au suferit pierderi și s-au retras. Aceeași soartă a unităților inamice care avansează în direcția Nikolsky și Novomikhailovka”, spune rezumatul.

În direcția Bugului sudic, inamicul își concentrează eforturile principale pe prevenirea avansării trupelor ucrainene adânc pe teritoriul ocupat temporar de acestea. Rușii efectuează o recunoaștere intensivă de la drone. Ocupanții au efectuat bombardarea sistematică a infrastructurii civile și militare în zonele așezărilor Osokorovka, Olgino, Ivanovka, Bolshoe Artakovo, Lozove, Shirokoe, Kvitnev, Lyubomirovka, Bereznegovatoe, Kotlyarevo, Valea stepei, Novaya Zarya, Luparevo și o serie de alții. Invadatorii au lansat, de asemenea, rachete și atacuri aeriene lângă Muravyovka și Novogrigoryevka.

“Apărătorii ucraineni provoacă pierderi inamicului în toate direcțiile în care ostilitățile active continuă. Artileria noastră își continuă activitatea de luptă cu succes”, spune rezumatul.

Separat, se remarcă faptul că nu există schimbări semnificative în acțiunile inamicului în direcțiile Volyn, Polessky și Seversky. Inamicul a tras din artileria cu butoi și rachetă în zonele așezărilor Nikolaevka, Volfino, Pavlovka și Ulanovo din regiunea Sumy.

Citește și:  Jdanov a explicat de ce APU nu eliberează Donetsk, în ciuda apropierii sale de acesta Jdanov a explicat de ce APU nu eliberează Donetsk, în ciuda apropierii sale de acesta  PMC-urile lui Wagner au recrutat aproximativ 200 de prizonieri în coloniile rusești PMC-urile lui Wagner au recrutat aproximativ 200 de prizonieri în coloniile rusești  construirea unei noi Ucraina: cum se vor schimba orașele noastre după victorie Construirea unui nou Ucraina: modul în care orașele noastre se vor schimba după victoria  Ucraina a avut acces la documentele ocupanților care operează în Bucha (foto) Ucraina a obținut acces la documentele ocupanților care operează în Bucha (foto) comandantul Pușcașilor Marini a povestit despre funcționarea cu succes a luptătorilor din regiunea Kherson (video) comandantul Pușcașilor Marini a povestit despre funcționarea cu succes a luptătorilor din regiunea Kherson (video)

După cum a raportat UNIAN, ministrul rus de Externe Lavrov a anunțat o schimbare a “obiectivelor” în Ucraina. Potrivit acestuia, geografia sarcinilor așa-numitei “operațiuni speciale” din Ucraina ar fi depășit “DNR” și “LNR”.

ajută proiectul sprijină-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.