ocupanții au întrerupt din nou evacuarea ucrainenilor dintr-un număr de orașe/foto REUTERS

Vicepremierul-ministru pentru reintegrarea teritoriilor ocupate temporar din Ucraina, Iryna Vereshchuk, a declarat că astăzi nouă din 14 coridoare umanitare au funcționat, peste 5,5 mii de persoane au fost evacuate.

ea a spus acest lucru într-un mesaj video.

“Astăzi, pe 13 martie, nouă din 14 coridoare umanitare au funcționat”, a menționat ea.

3.950 de persoane au fost evacuate în regiunea Kiev.

În special, 600 de persoane au fost salvate de la Borodnyaki, care au fost duși la Zhytomyr.

1000 de persoane au fost salvate din satul Pobeda din OTG Baryshevskaya prin negocieri foarte intense.

“Ocupantul nu și-a respectat obligațiile dimineața și a forțat oamenii să se întoarcă la adăposturi și subsoluri, de unde au ieșit cu speranța de a părăsi un loc periculos”, a spus Vereshchuk.

375 de persoane (198 de copii) au fost evacuate din satul Bolshaya Dymerka, 600 de persoane au fost evacuate din orașul Bucha.

1,6 mii de persoane au fost salvate în Regiunea Luhansk: Lisichansk – 400, Rubezhnoye – 350, Severodonetsk – 600, Kremennaya – 250.

În total, astăzi am reușit să scoatem mai mult de 5 mii 550 de persoane de sub bombardament constant.

În același timp, din cauza încălcărilor de către ocupanții acordurilor încheiate, coridoarele umanitare pentru cinci așezări nu au funcționat.

Mariupol a fost bombardat și bombardat de aviație toată ziua astăzi… Un convoi de camioane cu marfă gum și autobuze pentru evacuare din Mariupol, care a părăsit Zaporozhye pe 12 martie, nu a avansat de-a lungul traseului din cauza bombardamentelor și încălcărilor totale ale obligațiilor și rămâne blocat în orașul Berdyansk.

dimineața, încercările de a “străpunge” orașul se vor relua.

pentru orașele Popasnaya, fericirea și satul Gornoye, Regiunea Luhansk și orașul Pology, regiunea Zaporozhye, evacuarea a eșuat din cauza bombardării constante de către ocupanți.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.