ocupanții ruși decojite Kharkiv/fotografie facebook.com/popova.natali ocupanții ruși decojite Kharkiv/fotografie facebook.com/popova.natali

astăzi, pe 26 mai, invadatorii ruși au bombardat Centrul Harkovului. 

Consilierul președintelui Consiliului regional Natalia Popova a raportat că 5 persoane au fost ucise.

“În acest moment: 10 răniți (printre răniți – 1 copil), 5 persoane au fost ucise în timpul bombardamentelor de astăzi de către ruși din Centrul Harkovului”, a scris ea.

Kharkiv primarul Igor Terekhov a cerut locuitorilor Kharkiv să continue să rămână în adăposturi.

“Vă îndemn să rămâneți în locuri sigure – subsoluri, adăposturi și stații de metrou. Nu vom opri circulația trenurilor în metrou, dar vom aloca sectoare speciale în care puteți rămâne și așteptați bombardamentul”, a spus el.

Anterior, președintele administrației militare regionale din Harkov, Oleg Sinegubov, a raportat 4 morți și 7 răniți din cauza bombardării Harkovului.

După cum a raportat UNIAN mai devreme, pe 24 februarie, Rusia a lansat un război pe scară largă împotriva Ucrainei. Invadatorii nu numai că au confiscat unități militare, aeroporturi și alte facilități strategice, dar au bătut și civili.

Armata rusă a distrus metodic Kharkiv cu ajutorul diferitelor arme, inclusiv a sistemelor “soare”. APU a reușit să recupereze orașul și să împingă inamicul înapoi la graniță.potrivit lui Sinegubov, ocupanții ruși din regiunea Harkov se concentrează pe menținerea pozițiilor lor și se pregătesc să reia ofensiva.

ajută proiectul sprijină-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.