Șeful administrației militare regionale Luhansk, Serghei Gaidai, a povestit cum să încerce să evite “mobilizarea” forțată în teritoriile ucrainene ocupate.

El a declarat Acest lucru în emisiunea Radio Liberty.

“Vedem că apucă bărbații, îi aruncă imediat pe front pentru a lupta împotriva Ucrainei. Nu sunt pregătiți, nu dețin deloc arme, nu știu cum să le folosească. Nu există protecție ca atare. Sunt aruncați ca furajele de tun chiar în gura luptelor, există doar iad. Singurele modalități de a vă proteja sunt fie să plecați, chiar să încercați să mergeți undeva prin Belarus, fie să vă ascundeți. Nu există altă opțiune”, a subliniat șeful OVA.

Ucrainenii sunt luați în armată pe teritoriul ocupat

Anterior, Comisarul Radei Supreme a Ucrainei pentru Drepturile Omului Lyudmila Denisova a spus că pe teritoriul ocupat temporar din regiunea Donetsk, ocupanții “mobilizează” cu forța figuri culturale, studenți și profesorii lor.

O astfel de” mobilizare ” este o încălcare a articolului 51 din Convenția de la Geneva în ceea ce privește protecția persoanelor civile în timp de război. Documentul interzice strict statului ocupant să forțeze persoanele protejate, adică cele care se află în puterea unei părți la conflict sau a unui stat ocupant din care nu sunt cetățeni, să servească în forțele lor armate sau auxiliare.

În plus, potrivit Denisova, autoritățile de ocupație ale așa-numitelor “LNR” și “DNR” mobilizează minorii în formațiuni armate ilegale. Copiii care erau membri ai” cluburilor patriotice ” sunt trimiși la război.

ajută proiectul sprijină-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.