REUTERS foto

Președintele Ucrainei, Volodymyr Zelensky, a declarat că autoritățile vor salva șoferii și un medic dintr-un convoi umanitar din regiunea Harkov, cu care comunicarea a dispărut.

el a afirmat acest lucru într-un mesaj video.

președintele a reamintit că în cursul zilei de 20 martie au funcționat doar 4 coridoare umanitare, prin care au fost evacuate 7 mii 295 de persoane.

Zelensky a adăugat că aproape 4 mii de locuitori din Mariupol au sosit în Zaporozhye în timpul zilei.

El a adăugat că mâine dimineață autoritățile se pregătesc să trimită mai multe autobuze la Mariupol pentru a continua această misiune.

“Mai mult de 3 mii de persoane au fost salvate în regiunea Kiev. Dar în regiunea Kharkiv… Trupele rusești au capturat convoiul nostru, încărcătura noastră umanitară pentru orașul Volchansk. Nu există nicio legătură acum cu șase persoane. Cinci șoferi și un doctor. Îi vom salva. Vom încerca din nou și din nou să livrăm cele mai necesare lucruri poporului nostru”, a spus el.

Anterior, președintele administrației militare regionale Harkov Oleg Sinegubov a raportat pierderea comunicării cu convoiul umanitar, care se îndrepta spre Volchansk.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.